Maltepe'de alana girişler başladı

Görkemli kutlanacak 1 Mayıs için Maltepe'de alana girişler başladı.

1 Mayıs için yüz binlere ev sahipliği yapacak olan Maltepe'deki mitinge üç ayrı koldan girişler yapılacak. Yedi dilde “Yaşasın 1 Mayıs” pankartının asıldığı dev platformda son hazırlıklar yapılıyor. Alandaki iki ayrı LED’den miting gün boyu canlı yayımlanacak.

Miting alanına üç ayrı koldan girişler yapılacak. Binlerce polisin konuşlandırıldığı miting alanına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve bileşenleri Turgut Özal Sahil Bulvarı ile Feyzullah Caddesi’nden yürüyecek. DİSK, Haziran Hareketi, Halkevleri’nin içerisinde bulunacağı kortejde kitle toplanmaya başladı.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE EZGİLERLE HALAY BAŞLADI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) aralarında bulunduğu çok sayıda parti ve sivil toplum örgütü de, Turgut Özal Sahil Bulvarı ile Büyükyalı Caddesi'nin kesiştiği noktada toplandı. HDP ve bileşenlerinin olduğu kortejde "Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır", "Savaşa geçit vermeyeceğiz", "Biz seçimi yaptık, ya özgürlük ya özgürlük" pankartları ön plana çıktı. Kürtçe ve Türkçe ezgilerin çaldığı tüm kortejlerde emekçiler halaylar eşliğinde yürüyüş saatini bekliyor. HDP kortejinde ise BEKSAV üyeleri ezgilerini seslendiriyor. Yürüyüş koluna katılımlar sürüyor.

Son hazırlıkların yapıldığı alanda saat 12.00'de 2 ayrı koldan yürüyecek kitle alandaki yerini alacak. Saat 13.00'te ise konuşmalarla birlikte miting başlayacak.