Manisa ve Aydın'da Newroz: Tecrit kırılacak!

Manisa ve Aydın'da binlerce kişi Newroz alanında bir araya geldi. Kutlamalarda, açlık grevi direnişleri selamlandı, "Tecrit kırılacak" mesajı verildi.

MANİSA

Manisa’da bu yıl “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” şiarıyla kutlanan Newroz, Yunus Emre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi su deposu yanındaki boş meydanda gerçekleşti. Manisa'nın her ilçesinden kadın ve çocuklar Newroz alanına yöresel kıyafetleriyle girdi. Kutlamanın yapıldığı alan HDP bayraklarıyla süslenirken, sahnede Kürtçe ve Türkçe "Newroz kutlu olsun" pankartı asıldı. Sık sık “Bijî Serok Apo”, "Bijî berxwedana Leyla’yê", "Kürt halkı özgürdür özgür kalacak" sloganlarının atıldığı alanda halk, şarkılar söyleyerek halay çekti. İlk olarak konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa ilçe belediye eşbaşkan adayları tüm halkların Newroz bayramını kutladı.

Manisa Belediye Eşbaşkan adayları Naci Sönmez ve Hatice Aslan da birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, tecridin direnişle kırılacağı mesajları verildi.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Sêvê, Pakize ve Figenler'in ruhuyla Newroz bayramını kutladıklarını belirterek, Leyla Güven'i selamladı ve "Cezaevlerinde tabutların çıkmasını istemiyoruz" dedi.

Kemalbay, "Savaş isteyenler bugün zindanlardaki gerilimi tırmandırıyorlar. Faşist düzeni yenebiliriz ve onlara göstereceğiz” şeklinde konuştu.

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ise "Bu mücadele ve Leyla Geven öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kıracaktır. 31 Mart’ta bütün duruşumuzla Manisa’da tarih yazacağız. 31 Mart’ta özgürlüğün finalini yazacağız” dedi.  

Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakılıp, Koma Hivron şarkıları ile kutlama son buldu.

AYDIN

HDP Aydın İl Örgütü, “Mutlaka kazanacağız” şiarıyla merkez Efeler ilçesinde Newroz mitingi düzenledi. Kadınların rengarenk kıyafetleriyle binlerce kişi miting alanına geldi. HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, HDP MYK, PM üyeleri, il eşbaşkanları ve yöneticiler katıldı. Kitleye seslenen Işık, özgür, demokratik bir ülke için mücadelenin önemine dikkat çekti. 

Serhat’ın, Botan’ın selamlarını getirdiğini söyleyen Işık, Amed'de DTK Eşbaşkanı Leyla Güven şahsında çelik gibi bir iradenin direndiğini belirtti.  Leyla Güven’den selam getirdiğini söyleyen Işık, “Yerel seçimlerde bizi büyük bir zafer bekliyor. Arkadaşlarımızın aylardır sürdürdükleri direnişle, bu ruhla zafer tüm halklar için yakındır diyorum” şeklinde konuştu. 

Işık, tecrit kaldırılmadan sorunların çözülemeyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Mensur Işık ve partililer alandaki ateşi birlikte yaktı.