Mardin’de direnişin 8. günü: Halka karşı suç işlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasına karşı eylemler 8’inci günde de devam etti. Devlet güçleri, vekilleri çembere aldı, gazetecileri engelledi.

Sabah saatlerinde milletvekilleri ve HDP’li yöneticiler kent merkezinde bulunan Karayolları Parkı’nda bir araya geldi.

Günlerdir yoğun bir şekilde süren polis ablukası bu gün de devam etti. Çok sayıda milletvekili ve HDP’liyi ablukaya alan polis kent sakinleri ve gazetecilerin alana yaklaşmasına izin vermedi.

Polis, sarı basın kartı olmayan basın çalışanlarını da zorla ve iterek alandan dışarı çıkardı. Gazetecilerin engellenmesine tepki gösteren milletvekilleri ve polis arasında gerginlik yaşandı.

Bunun üzerine HDP’li milletvekilleri, kendi açıklamalarını sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınladı. Vekiller tarafından çekilen görüntülerde polisin gazetecileri engellediği görüldü. 

Daha sonra kısa bir yürüyüş gerçekleştiren HDP’li yöneticiler, “Kayyumu tanımıyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları attı.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül yaptığı açıklamada, Mardin’de yerine kayyum atanan Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ın meşru eşbaşkanlar olduğunu, haklarının da hükümet tarafından gasp edildiğini söyledi.

Bülbül, “Sen insanlığa karşı suç işliyorsun. Mardin halkına karşı suç işliyorsun. Bugün yargılanmıyor olabilirsin ama bu tavrından dolayı yargılanacaksın. Çünkü bu demokrasiye karşı işlenmiş bir suçtur. Bunu ne Kürt halkı ne de demokrasi savunucuları affetmez” dedi.

Açıklama sonrası HDP’li milletvekilleri sloganlarla parti binasına kadar yürüdü.