Mardin ve Mersin'den Gemlik Yürüyüşü'ne çağrı

Mardin ve Mersin'de yapılan açıklamalarda, İmralı tecridine karşı Gemlik Yürüyüşü'ne çağrıda bulunuldu.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit altında tutulan ve kendisinden haber alınmayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 12 Haziran’da gerçekleştirilecek Gemlik Yürüyüşü öncesi Mardin’de açıklama yapıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin il örgütleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Mardin Barış Anneleri Meclisi, Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri, HDP İl Örgütü binasında açıklama yaptı.

HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, "Uzun bir süreden beridir Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor. Durumunun, sağlık durumunun nasıl olduğunu bilmiyoruz. Bu nedenle 12 Haziran’da Kürt, Türk ve bölgede yaşayan bütün halkları bu yürüyüşe çağırıyoruz. Bu yürüyüş onurlu bir yürüyüştür. Biz inanıyoruz ki, bu yürüyüş cezaevlerindeki tecridi, işkenceleri, İmralı’daki hukuksuzluğu ortadan kaldıracak” dedi.
 
TJA adına söz alan Eylem Amak, özgürlük için Gemlik’e yürüyeceklerini ifade ederek, “Başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı Gemlik Yürüyüşü’ne çağırıyoruz” dedi.
 
Annelere çağrıda bulunan Barış Anneleri Meclisi’nden Halime Kaya, "Gelin, bu yürüyüşte birlikte olalım” diye belirtti.

MERSİN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Halkların Demokratik Kongresi (HDK)  Mersin Mersin Meclisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mersin Temsilciliği, Tevgera Jinen Azad/Özgür Kadın Hareketi (TJA) Mersin ve Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER), HDP il binasında açıklama yaptı. Kurumlar adına açıklamayı HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız okudu.
 
Sarıyıldız, ülkede demokrasinin gelişmesi, Ortadoğu'da onurlu barışın sağlanması için İmralı tecridinin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Gemlik Yürüyüşü'ne katılım çağrısı yapan Sarıyıldız, “Türkiye'nin geleceği için mücadele eden halkları ve bir arada barış içinde yaşamak niyeti olan herkesi tecrit politikalarını eleştirmeye ve bulundukları her yerde tecrit karşıtı mücadeleyi büyütmeye ve bu mücadelede yan yana yürümeye davet ediyoruz. Tecrit; farklılıkların yok edilmesi, kadınların katledilmesi ve gençlerin geleceksizleştirilmesi ve savaş politikaları sonucu milyonlarca insanın göç ettirilerek mağdur edilmesi demektir” dedi.

 

YanıtlaYönlendir