MKP: Her yer 1 Mayıs alanına dönüşmeli

Maoist Komünist Parti, "Yaşamın her alanı 1 Mayıs alanına çevrilmelidir. Değişik etkinliklerle 1 Mayıs mücadele gününe dönüştürülmelidir" dedi.

Maoist Komünist Parti MK/SB, Emekçilerin Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs'a ilişkin bugün yazılı açıklama yayımladı.
1 Mayıs'ın tarihçesine değinilen açıklamada, şunlar da ifade edildi:
"Dünya emperyalist sistemin bir parçası olan TC devleti ve iktidarı da bu krizin bir parçası durumundadır ve pandemiyi fırsata çevirerek yaşanan krizlerini aşmanın çabasındadırlar.
Pandemiyle birlikte ilk gündeme getirdikleri önlem kendi sermaye çevrelerini kurtarmak olmuştur. İşçi sınıfı ve emekçilerin vergilerinden biriken fonlar, maaşlarından yapılan kesintiler sermayeye aktarılırken, işçi sınıfı ve emekçilere ise daha çok çalışın, makinaları durdurmayın, üretimi aksatmayın denmiştir.

'EKONOMİK VE SİYASİ KRİZ İÇİNDELER'

Faşist diktatörlük, ekonomik ve siyasi kriz içindedir. Pandemi, bu krizleri daha da ayyuka çıkarmış durumdadır. Suriye’de, Libya’da, Kuzey Kürdistan’da, Güney Kürdistan’da yürüttüğü savaşı sürdürebilmek için, kendi sermaye çevresini, tarikatları, faşist gerici oluşumlarını beslemek için kaynağa ihtiyacı vardır...

1 MAYIS'TA NE YAPMALI?

Pandemi aynı zamanda faşist devletin ve faşist AKP-MHP iktidarının gerçek niteliğini toplumun en geniş kesimlerine bir kez daha göstermiş, tüm çürümüşlüklerini de ortaya çıkarmış-çıkarmaya da devam etmektedir. Dolayısıyla, bildiri, pankart, afiş, yazılama, Tv ve Radyo yayınları gibi en zengin ajitasyon-propaganda araç ve materyalini kapsayan çalışmalar, öte taraftan geniş kitlelerin planlanan saatlerde ışık açıp kapama, pencerelerden 1 Mayıs Marşı söyleyip sloganlar atma, balonlar salma, sembolik katılımlarla Taksim Meydanı'na çelenk bırakma, 1 Mayıs yazılı maskeler kullanma, silahlı-silahsız militan eylemler ve korsan gösteriler yapma, sokaklarda ateşler yakma gibi çeşitli değişik etkinliklerle 1 Mayıs mücadele gününe dönüştürülmelidir...
Pandemi nedeniyle daraltılan yaşam alanları 1 Mayıs’ın direniş, dayanışma ve mücadele ruhunu daraltmamalı, yaşamın her alanı 1 Mayıs alanına çevrilmelidir."