MKP: Sosyalist halk savaşı ile kazanalım

Kuruluş yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan MKP, "49. kuruluş yılında, devrim mücadelesini Partimiz saflarında örgütlenerek sosyalist halk savaşıyla ilerletelim, kazanalım" dedi.

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komite/Siyasi Büro, 49. kuruluş yıldönümüne dair yazılı açıklamada bulundu. Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının faşizmi altında geliştirilen Komünist çizgisi ve bu çizgiyle sürdürülen siyasi mücadelenin devrim için elzem olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "49. mücadele yılına girme vesilesiyle Partimizin kuruluşunu coşkuyla selamlarken, 1972'den 2020'li yıllara kadar uzun mücadele yıllarında silahlı savaş ve diğer silahlı mücadele mevzilerinde ölümsüzleşen kahraman yoldaşlarımızı devrim mücadelemizde anıyor, ölümsüz anıları önünde sonsuz saygıyla eğiliyoruz...

Partimiz Maoist Komünist Parti’nin ideolojik-teorik-siyasi önceli ve örgütsel evveli olan TKP(ML), bundan 48 yıl önce 24 Nisan 1972 yılında Komünist önder İbrahim Kaypakkaya yoldaş ve diğer kadrolarımız tarafından Malatya’nın Kürecik dağlarında silahlı mücadele/gerilla savaşı içinde kuruldu.

Partimizin kuruluşu, komünist mirasını savunarak devamcısı olduğumuz Mustafa Suphi TKP’si dönemi sonrası, 50 yıl boyunca ölü toprağına gömülen Türkiye-Kuzey Kürdistan coğrafyası sınıflar mücadelesi arenası ve örgütlü devrimci hareket saflarında Maoist Komünist nitelikte kurulan ilk Komünist Parti değerindedir. Partimizin kuruluşu coğrafyamız halklarına büyük bir umut kaynağı oldu. Partimizin kuruluşunun derin bir anlamı buradadır."

ERMENİ SOYKIRIMINA DÖNÜK İNKAR POLİTİKASI DEVAM EDİYOR

Ermeni soykırımının lanetlendiği MKP açıklamasında, soykırımına dönük inkar politikasının sürdürüldüğü belirtildi. Kürt halkına dönük katliamların hatırlatıldığı açıklamada, "Erdoğan-AKP iktidarı altında cereyan eden açık faşizm şartlarında, partimizin kuruluştan aldığı ve bugün daha da geliştirdiği komünist çizgisi ve bu çizgiyle sürdürdüğü siyasi mücadele varlığı devrimimiz için elzemdir. Yeni Osmanlıcılığa öykünme eğilimi de tipik olan bu iktidarın, tarihteki soykırımları aktüel politikasıyla devam ettirdiği izlenmektedir.

Ermeni soykırımındaki ırkçı-faşist güdüleri öncesinde ne idiyse, bugün de aynılıkla devam etmekte, Kürt ulusuna dönük katliamlarda tezahür etmektedir. Sınır ötesi savaş ve işgal saldırganlığıyla talancı-tartalacı karakteri nükseden yeni Osmanlıcı Erdoğan-AKP iktidarı ancak Komünist çizgi ve mücadele ile alt edilebilir. Ermeni soykırımına dönük inkar politikası sürdürülürken, Kürt ulusuna dönük inkar politikası ve ırkçı-faşist tahammülsüzlük Kürt kıyımı zemininde ilerlemektedir ki, işgalci saldırganlık bunun açık kanıtı durumundadır.

Partimizin kuruluş tarihi ile Ermeni soykırım tarihinin örtüşmesi bir tesadüf de olsa anlamlıdır. Coğrafyamızda devrimci harekette dahil, Ermeni soykırımına karşı neredeyse ilk bilimsel devrimci tavrı alan partimizdir. Lakin bu tesadüf değil, Komünist çizginin ürünüdür. Milliyetçi, şoven tesir devrimci hareketi de etkileyip Ermeni soykırımına karşı kayıtsızlığa ve hatta Türk hakim sınıfları yakınına itse de Kaypakkaya yoldaş/Partimiz ırkçı-şoven milliyetçiliğe tavır aldığı gibi, Ermeni soykırımına karşı da devrimci tavır almıştır.

Partimizin tutarlı Komünist çizgisi soykırım gadrine maruz kalmış Ermenilerin Partimizle örgütsel açıdan buluşmasına da yol açmıştır. Ölümsüzleşen yoldaşlarımız içinde birçok Ermeni yoldaşın olması gibi, saflarımızda örgütlenmiş olanların varlığı da rastlantı değildir... Ermeni ulusunun acısını paylaşıyor, soykırımının tüm sorumlularını sınıf kinimizle lanetliyoruz.

PARTİ SAFLARINDA ÖRGÜTLENELİM      

49. mücadele yılında, Parti 4. kongremizin işaret ettiği kazanma siyaseti eksenli örgütsel yönelimi sahiplenerek somut görevler temelinde kurumsallaşma ve sınıflar mücadelesinin her alanında devrimci görevleri omuzlama kararlılığıyla daha sıkı çalışmalı, coğrafyamız devrim mücadelesini Partimiz saflarında örgütlenerek sosyalist halk savaşıyla ilerletelim, kazanalım!

Bugün, kazanacağımızın beyanını, sadece emperyalist kapitalist burjuvazinin kendi sistemlerini alenen sorgulayan itiraflarıyla değil, esasta Komünist teori/Marksist doktrinin bilimsel öngörüyle ortaya koyduğu ve toplumsal yaşam pratiğinde yeniden ve yeniden kanıtlanan bilimsel öngörüleri doğrulamaktadır...

Parça devrimimize dair Kaypakkaya yoldaşın keskin komünist çizgisinin kazanma dinamizmini, bu çizginin Komünist devrimci fikirler olarak en tehlikeli fikirler olduğunu MİT raporlarıyla kaydeden egemen sınıfların Komünist devrim korkusu değil, bugün somut toplumsal ve gerici sınıf düzeninin altında cereyan eden siyasi gelişmeler tarafından tekrar tekrar ispatlanan O'nun Maoist komünist çizgisi ortaya koymaktadır. Biz kazanacağız, halk kazanacak, sosyalist halk savaşı kazanacak" ifadeleri yer aldı.