MLKP: Sosyal mesafeye uyarak 1 Mayıs'ı kutlayalım

MLKP, kapitalist-faşist iktidara ders vermenin zamanı olduğunu belirtti, sosyal mesafeye uyarak 1 Mayıs'ı kutlamaya çağırdı.

MLKP Merkez Komitesi, 1 Mayıs'a ilişkin bugün yazılı mesaj yayımladı.
Mesajda, "Faşist şeflik rejimi ve onun kanlı başı diktatör, kapitalist sistemi korumak, burjuvaziye hizmet etmek için pandemi koşullarını fırsata çevirme peşinde. AKP, MHP, Ergenekoncular ve bir kısım ulusalcıların ittifakına dayanan faşist Saray rejimi işçi sınıfını kitlesel ölümlere sürüyor, halkın sağlık güvenliğini topyekûn tehlikeye atıyor" denildi.

Mesajda şunlar da kaydedildi:
"Kayyum atayarak seçilmişleri tasfiye etme, Kürt halkının iradesini hiçe sayma faşist politikasını sürdüren, Rojava Devrimini aralıksız saldırı tehdidi altında tutan, Kandil’e saldırıya hazırlanan; kadın katillerini, hırsızları, ülkücü mafya bozuntularını sokağa salan, politik tutsakları zindanlarda ölüme mahkum eden; pandemiyi, iktidar ve kâr hırsı için fırsata çeviren faşist şeflik rejimi ve onun efendisi tekelci burjuvaziye hak ettikleri dersi vermenin zamanıdır.

Duvarları 1 Mayıs sloganlarıyla, duvar gazeteleri ve afişlerle süsleyerek güzelleştirelim. Mahalle meydanlarında, sokaklarda 'sosyal mesafe' ayarlı 1 Mayıs gösteri ve kutlamaları düzenleyelim, ses çıkarma eylemleri, meşaleli, trampetli, marşlı-müzikli yürüyüşler düzenleyelim."