Mültecilere sınırda zulüm sürüyor

Türk devletinin sınıra sürükledi mültecilere zulüm devam ediyor.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şantaj için sınıra sürüklediği mülteciler zor şartlar ve saldırılar altında.
Edirne Valiliği, Yunanistan'ın saldırdığını ve saldırıda bir mültecinin yaşamını yitirdiğini iddia etti. Valiliğin açıklamasoında, "Açılan ateş sonucunda göçmenlerden 3'ü ayağından, 1'i kasık bölgesinden, 1'i kafasından ve 1'i de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu toplam 6 erkek şahıs yaralanmıştır. Göğüs bölgesinden yaralanan şu an için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir" denildi.

YUNANİSTAN'TAN YALANLAMA

Yunanistan Hükümeti Sözcüsü Stelyo Petsas, Edirne Valiliği'nin "Yunan güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu bir göçmen öldü" açıklamasını yalandı.
Açıklamada, "Türk tarafı, Yunanistan'ı hedef alan yalan haberler üretip yayıyor. Bugün de Yunanistan'ın ateş açıp insanları yaraladığı yalanını ürettiler. Daha önce yaralılardan bahsediyorlardı, şimdi ise bir kişinin öldüğünden bahsediyorlar. Böyle bir şey yaşanmadı. Yunan yetkililer ateş açmadı" ifadeleri kullanıldı.

YUNAN GAZETESİ: TÜRK POLİSİ GAZ BOMBASI ATIYOR

Ayrıca Yunan gazetesi Kathimerini, Türkiye-Yunanistan sınırının Türkiye tarafından, mültecilerin bulunduğu tampon bölgeye doğru gaz bombası attığı iddia edilen Türk polislerin görüntülerini yayımladı. Haberde, görüntülerin Yunan yetkililer tarafından basına verildiği belirtildi. Sınırın Türkiye tarafından göz yaşartıcı gaz kapsülleri fırlatıldığı belirtildi.

GÖZALTILAR

Yunan To Ethnos gazetesi de Yunan güvenlik güçlerinin Cumartesi günü Türkiye'den yasa dışı yollardan Yunanistan'a giriş yapan 218 sığınmacıyı gözaltına aldığını duyurdu. Gazeteye göre 26 bin 500 kişinin yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmesi ise engellendi.
Yunan hükümeti, bir ay boyunca yeni iltica başvurusu kabul etmeme kararını hayata geçirdi.
Sağ eğilimli Eleftheros Typos gazetesi ise "Yunanistan sınırlarını mühürledi. Meriç sınırından Türkiye'ye tokat gibi AB tepkisi" ifadesini manşete taşıdı.

MÜLTECİLER GEÇMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan Pazarkule Sınır Kapısı'na giden yolun, yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta kapatılması nedeniyle sınır kesimine mülteciler dışında kimse alınmıyor. Gazetecilerin, mültecilerin olduğu bölgeye girişine de engel olunuyor. Mültecilerin Yunanistan'a geçişleri sürüyor. Pazarkule ve İpsala sınır kapılarının önlerinden ayrılan mülteciler, Meriç Nehri'ni kullanarak karşıya geçiyor. Edirne merkezde bir grup mülteci de Meriç Nehri'ni lastik botlarla aşarak karşı tarafa geçti.