Mültecileri ölüme gönderen Erdoğan şantaja devam ediyor

AKP/MHP faşist iktidarının sınıra götürdüğü mültecilerden ölüm haberleri gelirken, türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'da tehditlerini sürdürüyor.

Türk devletinin koz olarak kullanmaya devam etmesi ve sınır kapılarını açması üzerine mültecilere dair ölüm haberleri gelmeye başladı.
İstanbul merkezli çalışan BBC Dünya Servisi'nden Mughira Al Sharif, Twitter’dan paylaştığı mesajda, Halepli olduğunu belirttiği Ahmed Ebu Emad’ın bu sabah 09.07’de İpsala yakınlarında boğazından vurularak öldürüldüğünü iddia etti. BBC’den Mughira Al Sharif’in haberine göre; Ebu Emad’ın cenazesi Türkiye’ye getirildi.
Reuters da sınırda Suriyeli bir gencin yaşamını yitirdiğini doğruladı.
Reuters, Midilli Adası açıklarında boğulan bir çocuğun cansız bedeninin çıkarıldığını da duyurdu.
Midilli açıklarında botları alabora olan 47 göçmenin Yunan Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığı, bir çocuğun ise hayatını kaybettiği belirtildi.
DW Türkçe'nin edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin Perşembe gecesi Avrupa'ya geçmek isteyenleri engellemeyeceğini açıklamasından bu yana dört göçmen Yunanistan tarafına geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybetti.

ERDOĞAN, ÖLÜMLERE RAĞMEN ŞANTAJA DEVAM ETTİ

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, ölümlere rağmen mültecileri şantaj aracı olarak kullanmaya devam etti.
Erdoğan, "Şimdi Avrupa’ya yönelenlerin sayısı yüz binleri buldu. Bu sayı yakında milyonlarla ifade edilecek. Artık tek taraflı fedakarlık dönemi bitti" ifadesini kullandı.
 

GAZETECİLERE TEHDİT

Ayvacık'ın Sivrice koyundan Midilli Adası'na gitmeye çalışan göçmenlere aracılık eden göçmen kaçakçıları da buradaki gazetecileri tehdit etti.

YUNANİSTAN'DAN TATBİKAT

Yunanistan, kara ve deniz sınırlarından gelen mülteci akını sonrası kara, hava ve deniz kuvvetlerinin yer aldığı kapsamlı tatbikata başladı. Tatbikat Meriç sınır bölgesinden Ege'nin en uç bölgesine kadar uzanıyor. Amacın ise Yunanistan'ın sınırlarına akın edecek mültecileri caydırmak olduğu belirtiliyor.

HER YANDAN MÜLTECİ SÖMÜRÜSÜ

Sınır kapılarının açılmasıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki göçmenler, Edirne’ye ulaşabilmek için İstanbul’a geliyor. Minibüs, otobüs ve taksi sahipleri ise “Avrupa, Avrupa” diye bağırırak mültecileri çekmeye çalışıyor. Mültecilerden fahiş paralar alındığı, adres verme karşılığında bile para alındığı da belirtiliyor. İstanbul'daki bir taksici, sınırların açıldığı ilk gece bir aileyi 4 bin dolara Edirne’ye götürdüğünü itiraf etti.