Muradiyeliler yolda kaldı, kayyımın 'yakıt parası' yokmuş!

AKP rejimin kayyım atadığı Muradiye Belediyesi, “yakıt için para yok” gerekçesiyle yolları açmayınca, kar yağışı nedeniyle çok sayıda kişi ilçe merkezi ve köylerine gidemedi.

Alınan bilgilere göre Van’a 85 km mesafede bulunan Muradiye ilçesini Van’a bağlayan karayolu ve köy yolları, Pazar günü yoğun kar yağışı sebebiyle kapandı.

Pazartesi kar yağışı dursa da yol çalışması yapılmadı. İlçe merkezi ve Van merkezinde mahsur kalan Muradiyeliler, kayyım tarafından yönetilen belediyeye sorunu iletti ancak “Para yok, yakıt olmadığından iş makinalarını çıkaramıyoruz” yanıtını aldılar. Neden para olmadığına açıklık getirilmedi.

Yolların kapalı kalması nedeniyle Muradiye garajında onlarca kişi ve araç mahsur kaldı. İlçe sakinlerinin bir kısmı oldukları yerde kalmayı tercih ederken, bazıları kötü hava şartlarına rağmen, kendi imkanları ile ilçe merkezine ulaşmaya çalıştı.

Bazı belediye görevlileri, bilgi vermelerinin yasak olduğunu söyleyerek, açıklama yapmaktan kaçındı. Ağır iklim koşullarına rağmen yola çıkan köylülerden biri, “Ağır yol şartlarına ve tehlikeye rağmen gideceğimiz yere gitmek zorundayız. Bu yüzden yola çıktık. Yetkililerden duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.