Nöbetin 73’üncü günü: Bütün ülke uçurumun kenarında

İrade gaspına karşı İstanbul’da 73’üncü gününde sürdürülen nöbet eyleminde, “Ülke uçurumun kenarında” denilerek, bunun artık bir çözüme kavuşturulması gerektiği ifade edildi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Parti) Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı Beyoğlu’nda başlattığı nöbet 73’üncü gününde devam etti. Eylemde,“Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” Kürtçe ve Türkçe yazılı pankart açıldı. Sık sık “Bijî berxwedana Colemêrgê”, “Direne direne kazanacağız”, “Kayyum gidecek biz kalacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza” , “Jin jiyan azadî” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarının yanı sıra Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça  yazılı "Bijî berxwedana zindanan”, “Kayyum defol”, “Kayyum gaspına geçit vermeyeceğiz” ve “Bijî berxwedana Colemêrgê” dövizleri taşındı. Sendika, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda halkın katıldığı eylemde “Kayyum defol” yazılı tişörtler giyildi.

‘BU ÜLKEDE SALDIRI VAR’

Nöbette konuşan DEM Parti Sultangazi eski eşbaşkanı Zübeyde İnce, AKP-MHP iktidarının hem Kürt halkına hem de Türkiye halklarına yönelik uyguladığı baskı ve sindirme politikalarına dikkat çekti. İnce, “Karşımızdaki sistem bulanık bir zihniyettedir. Bütün ülke uçurumun kenarında şu an.  Bu ülkede saldırı var. Gazeteciler katlediliyor. Binlerce insan cezaevlerinde hiçbir suçları olmadığı halde tutsaklar. Çünkü bu ülkede saldırı, gözaltı, tutuklama ve katliam var. Biz burada 73 gündür eylemdeyiz” dedi.

‘ARTIK ÇÖZÜME KAVUŞMALI’

 Ardından söz alan DEM Parti Avcılar ilçe hukuk komisyonu sözcüsü Emrah İlarslan, iktidarın kendi halkına yabancılaştığına dikkat çekerek, “Tarihten bugüne hiçbir siyasi iktidar ve devleti yönetenler bu kadar yabancılaşmamıştı. O kadar yabancılaştı ki halkın çığlıklarını, sözlerini ve isyanını duymayacak hale gelmiş. Çözümsüzlük hali almış başını gidiyor. Bu gün halkın iradesi gasp ediliyor. İnsanlar çığlık atıyor. Bunun artık bir çözüme kavuşması gerekir” ifadelerini kullandı.