PAK Genel Başkanı: Kürtler ittifak yapmalı

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, faşist ittifaka karşı seçimlerde Kürdistan değerlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi ve Kürtlerin ittifakının önemine vurgu yaptı.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Mezopotamya Ajansı’nın (MA) sorularını yanıtladı. 

Özçelik, AKP-MHP ittifakıyla Kürt karşıtlığının öne çıkmaya başladığını söyledi. Özçelik, "Kürt ve Kürdistan halkı olarak bu ittifaka karşı durmalıyız. Ama sicili pek temiz olmayan, CHP ve İyi Parti’ye de halkımızı yönlendirmemeliyiz. Biz Kürt seçim bloku ile bir taraf olmalıyız" dedi.

Özçelik, Kürtler söz konusu olduğunda hem Türkiye’de tüm partiler, hem de Türkiye, İran, Irak ve Suriye’de tüm karşıt çevrelerin birleştiğini vurguladı.

Kerkük ve en son Efrîn’de yaşanan işgalci saldırıları da ittifaksızlığa bağlayan Özçelik, milli ittifak zeminlerinin oluşturulması gerektiğini söyledi.

'İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ'

Özçelik, "PAK olarak çok net söylüyoruz; asgari ulusal demokratik taleplerimizi kabul eden her parti ile ittifaka hazırız. Bu taleplerimizi kabul eden, savaşa ve OHAL'e ‘hayır’ diyen, Türkiyeli  özgürlükçü, demokrat, adalet savunucusu en geniş kesimlerle de seçim iş birliğini yapmaya hazırız" diye belirtti.

'Kürt Seçim Bloku' önerilerinin uzun vadede bir ittifakın da zeminini güçlendireceğini söyleyen Özçelik, "Kürtler, Kürdistan halkı, kendisine saldıran, kazanımlarını yok etmeye çalışanlara da, hala varlığını, ana dille eğitim hakkını bile kabul etmeyen her kesime de sandıkta gereken cevabı vermeli, kendi Kürt Bloku ile bir taraf olduğunu göstermelidir” dedi.