Papa’dan Paskalya konuşması: İnsanlık ailesi sınavdan geçiyor

Geleneksel Paskalya konuşmasını koronavirüs pandemisinden dolayı farklı koşullarda yapan Papa François, fakir ülkelerin borçlarının silinmesi ya da azaltılması çağrısı yaptı.

Papa François, her yıl yüzbinlerce kişiye Vatikan’dan yaptığı geleneksel Paskalya konuşmasını neredeyse boş bir meydanda düzenledi.

Papa’nın konuşmasının ana gündemi dünyayı etkisi altına alan koronavirüs idi. Ancak Papa, konuşmasında fakir ülkelerin borçlarının silinmesi ya da cüziye denk gelecek bir şekilde indirilmesini istedi. Uluslararası tedbirlerin de hafifletilmesi gerektiğini belirten Papa, koronavirüs pandemisine karşı dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini de söyledi.

Pandeminin etkisi altında olan dünyada büyük insanlık ailesinin sınavdan geçtiğini belirten Papa, umudun yayılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Dünya genelinde bir ateşkes çağrısı da yapan Papa, “Dönem, silah üretip ticaretini yapacak bir dönem değil. Bu dönem, bütün kapitallerin insanları tedavi etmeye harcanması, hayat kurtarması gereken bir dönem” dedi.

Yemen, Suriye, Irak, Lübnan, İsrail-Filistin, Ukrayna ve Afrika’ya da dikkat çeken Papa, Avrupa’ya İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra gösterilen dayanışmanın yeniden ruh bulması çağrısında da bulundu.

İtalya, İspanya ve Fransa gibi koronavirüs pandemisinden çok etkilenen ülkeler için de “yeni çözümler” aranması gerektiğini söyleyerek “Egoizmi” unutmak gerektiğini vurguladı.

Papa böylesi bir dönemde yaşlı insanların da unutulmamasının önemli olduğunu belirtti.