Piroğlu: Bu iktidarı yıkmakta ısrarcıyız, kavgaya herkes omuz vermeli

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, kapatma davaları, vekil düşürme gibi saldırılar karşısında, parti olarak tarihsel deneyime ve politik bilince sahip olduklarını söyleyerek, “Mücadeleyi büyütmek ve bu iktidarı yıkmak konusunda ısrarcıyız” dedi. 

HDP Milletvekili Musa Piroğlu, partilerine yönelik kapatma davası açarak ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğini düşürerek, iktidarın bir taşla birkaç kuş vurmayı amaçladığına dikkat çekti. ANF’ye konuşan Piroğlu, bu iki kararın aynı zaman dilimine sıkıştırılmasının organize bir iş olduğunu belirtti. Bunun kısa vadeli amacının MHP kongresi olduğuna işaret eden Piroğlu, sarayın, emrindeki yargı ve meclis çoğunluğunu kullanarak, MHP kongresine bir mesaj, Devlet Bahçeli’ye ise açık bir destek verdiğini söyledi. Bunun da saray ittifakının ancak Kürt düşmanlığı ve demokrasi güçlerine düşmanlıkla var olabildiğini gösterdiğini vurguladı. 

‘İKTİDAR KAYBEDİYOR’ 

Uzun vadeli amacın ise HDP şahsında toplumsal muhalefetin ve ülkenin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayan Piroğlu, halk desteği giderek eriyen sarayın bu tür saldırılarla kendi varlığını kalıcı hale getirmeye çalıştığını söyledi. 

“İktidar kaybediyor” diyen Piroğlu, AKP’nin sandıktan öte, toplumsal tabanını denetleme ve yönetme kabiliyetini de kaybettiğine işaret etti. Yaşanan toplumsal krizden ötürü çok ciddi bir öfke birikimi olduğunu hatırlatan Piroğlu, “Ekonomik krizin getirdiği yıkım salgınla birleşmiş, işsizlik ve yoksulluk korkunç seviyelere ulaşmış, adalet duygusu tamamen çökmüş, yolsuzluk, rüşvet, kayırmacılık ise yaygınlaşmış durumda” dedi. 

‘BİR TAŞLA BİRKAÇ KUŞ’ 

Devlet içinde bile bir dizi sorun olduğunun tartışılır hale geldiğini belirten Piroğlu, tam da böyle bir ortamda, iktidar HDP’ye vurarak aslında bir taşla birkaç kuş vurmak istediğine dikkat çekti. Bu yöntemle amaçlananları sıralayan Piroğlu, “Birincisi, olası bir toplumsal hareketlenmeyi ve ona önderlik edecek ana gücü etkisiz hale getirmeye çalışıyor. İkincisi, bu saldırının önündeki en büyük barikatı dağıtmak istiyor; son olarak da muhalefeti parçalayarak HDP’yi yalnızlaştırıp kendi kalıcılığını garanti altına almayı amaçlıyor” diye konuştu. 

‘HDP EN ÖNEMLİ BARİKAT!’

İktidarın tek kaygısının yolsuzluk ve sefalet üreten baskıcı rejimini sürdürmek olduğunu vurgulayan Piroğlu, o nedenle saldırı dalgasının önündeki en önemli barikat olan HDP’nin hedef seçildiğini söyledi. Bu saldırının arkasında özellikle İstanbul yerel seçimlerindeki başarı olduğunu belirten Piroğlu, HDP’nin 31 Mart’ta iktidarın dengesini bozduğunu ve siyaset terazisindeki ağırlığını bir kez daha gösterdiğini kaydetti. 

Bugün HDP'nin siyaset terazisindeki bu ağırlığının engellenmek istendiğine işaret eden Piroğlu, bu açıdan önemli bir sınavdan geçildiği uyarısında bulundu. İktidarın ya çıplak ve açık bir diktatörlüğe geçeceğini ya da kaybedip gideceğini belirten Piroğlu, “Görünen o ki çıplak bir diktatörlüğe geçmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu saldırıların karşısında birlik olup, yan yana durmaktan başka çıkış yolu yok” dedi. 

‘KAVGAYA HERKES OMUZ VERMELİ’

Ne olursa olsun HDP’nin saldırılar karşısında geri adım atmayacağını vurgulayan Piroğlu, şunları kaydetti: “Partimizle, seçmenlerimizle birçok politik deneyimden geçmiş bir kitleyiz. Bu çeşit hamlelerle, oyunlarla bizi parçalamak mümkün değil. Bunu defalarca denediler; defalarca bizi dar alanlara sıkıştırmaya; birbirimize kırdırmaya çalıştılar. Ama bunun kâr etmeyeceğini iktidar da biliyor, devlet de. Biz bu ülke demokratikleşmeden Kürt sorununun da çözülmeyeceğini, emeğin haklarının da alınamayacağını çok iyi biliyoruz. Ve bu iktidar yıkılmadan bu ülkede özgürlük ve demokrasinin kazanma şansı olmadığını da biliyoruz. Tarihsel deneyimlerimiz ve politik bilincimiz saldırılar karşısında ne yapmamız gerektiğini bize öğretmiş durumda. Herkesin kafası rahat olsun. Mücadeleyi büyütmek ve bu iktidarı yıkmak konusunda ısrarcıyız. Kendi devamımızı nasıl sağlarız derdinde de değiliz çünkü bunu zaten sağlarız. Defalarca kapatıldık ama her seferinde daha güçlü geri geldik. Şu anda tek düşüncemiz bu saldırıyı geri püskürtmek. Bunun için de bütün demokratik güçleri kavgaya omuz vermeye ve taşın altına elini koymaya çağırıyoruz.”