Pozantı bugüne kadar hak ettiği hizmeti göremedi

Pozantı'nın bugüne kadar hak ettiği hizmeti görmediğini söyleyen HDP Pozantı Eşbaşkan Adayı Emrah Kaplan, "Halkımız bize şans verirse başaracağımızı biliyorum" dedi.

Halkların Demokratik Partisi, (HDP) 31 Mart yerel seçimlerinde Çukurova bölgesinin büyük bir çoğunluğunda aday çıkarmazken, Demokrasi Platformu'nun ortak belirlediği adayları destekleyeceğini söylemişti. Adana’da da sadece 4 ilçede aday çıkaran HDP, diğer yerlerde ise parti meclis üyeliği için çalışmalar yürütüyor. Aday çıkarılan ilçelerden biri olan Pozantı’nın HDP Eşbaşkan Adayı Emrah Kaplan, çalışmalarını ve kazandıkları takdirde yapacakları projelere ilişkin bilgi verdi.

Şırnaklı olan ama Adana’da doğup büyüyen Kaplan, yıllar önce ailesinin birçok Kürt aile gibi yerinden yurdundan edilerek, metropollere itildiğini söyledi. Liseye kadar okula giden Kaplan, daha sonra çalışma yaşamına atıldı. Ailesinin yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldığını ve tekstil işine girdiğini ifade eden Kaplan, uzun yıllar tekstil işçileri için de hak arayışlarında bulunduklarını ve çeşitli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

TARIM VE HAYVANCILIK POLİTİKASININ GELİŞTİRİLMESİ GEREK

Şuan Hürriyet Mahallesi’nde komisyon sözcüsü olan Kaplan, "Yaklaşık 12 yıldır aktif bir şekilde parti içerisinde çalışma götürüyoruz. Yurtsever bir aile geleneğinden geliyoruz. Köylerden bu yana her zaman partimizle yan yana aynı yolda yürüdük. Kürt halkı bugün edindiği haklar için çok fazla bedel ödedi. Bugün o hakları elimizde tutabilmek için çok çalışmamız gerektiğini de bildiğim için aday oldum. Şimdi de ‘Pozantı için ne yapabiliriz, ne gibi çalışmalar da bulabiliriz’ onun planlamasını yapıyoruz" dedi.

Pozantı’nın konumundan dolayı tarih boyunca birçok uygarlığa ve medeniyete kucak açtığını kaydeden Kaplan, "Bu ilçemiz çok fazla kar yağışı alan bir yer olduğu için oraya kış turizmi açısından yeni bir alan oluşturabileceğimize inanıyorum. Doğası ve ormanlarıyla aslında çok önemli bir noktada bulunduğunu düşündüğümüz Pozantı'nın bugün hak ettiği değeri ve hizmeti görmediğin düşünüyoruz. Tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomisi olan Pozantı'da daha yeni ve modern sahalar oluşturmak düşüncesindeyiz. Buraya özgü tarım ve hayvancılık politikaları geliştirmek gerekiyor. Bizler bunun için hizmete talibiz" ifadelerini kullandı.