Sarıçam'da kadın öncelikli bir yönetim olacak

Siyasette gençlerin aktif rol oynaması gerektiğini vurgulayan HDP Sarıçam Belediye Eşbaşkan Adayı Zozan Efetürk, hem gençlere, hem kadınlara gelecek konusunda umut olmak için aday olduğunu vurguladı.

Türkiye’de giderek otoriter bir yapıya dönüşen yönetim anlayışını yıkmak için 31 Mart'ta halk sandık başına gidecek. HDP’nin Adana Sarıçam Belediye Eşbaşkan Adayı Zozan Efetürk (21), seçim çalışmalarına devam ediyor. Batman’da doğup büyüyen Efetürk, 2 yıl önce Adana’ya yerleşti. Aile içerisinde bir siyasi geçmişinin olduğunu ifade eden Efetürk, Tıbbi Dökümasyon ve sekreterlik bölümü mezunu.

Geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde de milletvekilliği için, kadınlara ve gençlere örnek olmak adına adaylığını koyduğunu belirten Efetürk, "İster gençlik çalışmaları olsun, ister kadın çalışmaları olsun sürekli aktif bir şekilde ailemle birlikte her çalışmada yer almaya gayret ediyorum" diye konuştu.

‘SİYASETTE DAHA FAZLA KADIN VE GENÇ BİREYİN OLMASI GEREK’

Sadece kendisinin değil ailesinin ve tüm akrabalarını da parti çalışmalarında aktif bir şekilde rol oynadığını ve bölgenin sevilen ailelerinden olduğunu belirten Efetürk, “Özellikle gençlere ve kadınlara hitap etmek için milletvekilliğine adaylığımı koymuştum. Bugün de hem gençlere, hem kadınlara gelecek konusunda umut olmak ve çalışmalarında onları anlayabildiğimi hissettirmek için tekrar belediye başkanlığı için adayım. Ben ne kadar genç olsam da ne yazık ki gündem ve yaşanılanlar genç, yaşlı kadın dinlemiyor. Özellikle siyasette ve yönetimlerde gençlerin aktif rol oynaması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'KADINLAR VE GENÇLER İLE OTURUP SORUNLARIMIZA ÇÖZÜMLER BULACAĞIZ'

Ailesinden ve yakın çevresinden çok destek aldığını belirten Efetürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sarıçam için projelerim onlar kadar beni de heyecanlandırıyor. Kadın kültürel tesisler oluşturmayı düşünüyoruz. Spor alanları, özellikle kadınların daha rahat bir şekilde hareket edebileceği sosyal alanlar oluşturma konusunda da kendimize güveniyoruz.

Kadınları biraz daha ekonomiye kazandırmak adına meslek edindirme kursları olsun, iş imkanı olsun bunlara daha çok ağırlık vereceğim. Eğitim programlarını da yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Kadınlarla, gençlerle ve halkımızla oturup sorunlarını onlardan dinleyip çözümlerini de bizzat muhataplarından almayı istiyoruz."