Birlik'i yerlerde sürükleyen polis AKP’den aday

Şırnak’ta yüzlerce sivilin katledildiği ve kentlerin yerle bir edildiği dönemde bölgede “görev” yapan Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Murat Dinçer, AKP’den aday adayı oldu.

Hacı Murat Dinçer, 2015 yılından bu yana Şırnak Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak “görev” yapıyor. Şırnak, Cizre ve Nusaybin’deki savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan sonra, 25 Haziran seçimlerine girmek içine “emeklilik” dilekçesi verdi.

Türk medyasında göre Dinçer, İstanbul'da AKP’den aday adayı olmak için görevini bıraktı. Dinçer’e 2016 yılında Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “başarı belgesi” verilmişti. Başarısı ise katliam ve yıkımdı. Dinçer’in göre yaptığı dönemde, sadece Cizre’de yüzlerce sivil katledildi. Onlarcası bodrumlarda diri yakıldı.

Dört kez yaralanan Dinçer, kendisini Çanakkale’de görürken, bu dönemi de Türk devletinin kuruluş yıllarındaki dönemle karıştırıyor. Bu nedenle gazilik başvurusunda bulunmadığını savunan Dinçer, "Çanakkale şehitleri varken, gazilik bana düşmez" diyor. Bu seçimleri de “ikinci kurtuluş savaşı olarak gördüğünü” söyleyen Dinçer, amacının Erdoğan’a destek vermek olduğunu belirtiyor.

HACI LOKMAN BİRLİK'İ KATLEDEREK YERLERDE SÜRÜKLEMİŞTİ

Dinçer, Erdoğan’ın talimatıyla, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarda rol oynamıştı. Dinçer özelikle Hacı Lokman Birlik'in cenazesini yerde sürükleme talimatı veren kişi olarak hafızalara kazındı. Bu vahşet 3 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşmişti. Birlik katledildikten sonra panzerin arkasına bağlanarak sürüklenmişti.