Sinemiloğlu: Baskılardan hiç bir zaman korkmadık

Binlerce kişinin katıldığı HDP 4. olağan kongresine soruşturma açılmasına tepki gösteren HDP Ankara İl Eş Başkanı Perihan Pakize Sinemiloğlu, "Baskılardan hiç bir zaman korkmadık, korkmayacağız" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) geçtiğimiz günlerde Ankara'da 4. olağan kongresini binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirdi. Ankara İl Eş Başkanı Perihan Pakize Sinemiloğlu, Türkiye ve Kürdistan’dan çok sayıda katılımın olduğu kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünyanın gözü önünde çok coşkulu, çok görkemli bir kongre gerçekleştirdiklerini söyleyen Sinemiloğlu, tüm baskılara rağmen binlerce kişinin kongreye katıldığını belirtti.  

Kongre sonrası yapılan gözaltılara dikkat çeken Sinemiloğlu, "Muazzam bir tabloydu ve muktedirlere ciddi bir mesaj oldu. Hemen üzerine Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterildik. Soruşturmalar başlatıldı. Zaten kongre bitiminde ses sisteminde çalışanlara  ve şehir dışından gelenlere dönüş yolunda  gözaltılar oldu. Bizim attığımız her adım soruşturmaya neden oluyor. Ama biz hiç bir zaman korkmadık, korkmayacağız. Her zaman doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz. Bugün İdlib’te yaşananlar içinde öyle. Dün tezkereye imza atanlar bugün hadi ‘savaşa hayır  demek için sokağa çıkalım’ diyorlar. Biz dün de, bugün de aynı şeyi söyledik, söylüyoruz" diye konuştu. 

HER KOŞULDA SOKAKTA OLACAĞIZ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken HDP İl örgütü olarak çalışmalara start verdiklerini de sözlerine ekleyen Sinemiloğlu, "Önümüzde 8 Mart, Newroz ve 1 Mayıs var. Şu an HDP Ankara il örgütü olarak bunlara odaklanmış durumdayız. 8 Mart’a Ankara Kadın Platformu olarak katılacağız. Çalışmalarımıza start verdik. Film gösterimi, döviz çalışmaları yapacağız. Sokağa çıkmayan kadınları katmayı hedefliyoruz. Geçen 8 Mart’ta  yoğun baskı ve gözaltılara rağmen alanları doldurmuştuk. Yine öyle olacak. Her koşulda sokaklarda olacağız sokakları dolduracağız" ifadelerini kullandı.