'Soykırımcı Türk devleti gerilla cenazelerine işkence yapıyor'

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı: Türk devletinin bu alçak vahşetini kınıyoruz. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu vahşeti teşhir ediyoruz.

Yaptığı yazılı açıklamada KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, HPG gerillası Agit İpek’in cenazesinin ailesine kargo ile gönderilmesini kınadı.

KCDK-E açıklamasında şunlara dikkat çekti: “23 Mayıs 2017’de Dersim’in Xelasor tepesinde şehit düşen HPG gerillası Agit İpek’in cenazesi ailenin tüm çabalarına rağmen teslim edilmemiş, 2 Mart 2020’de kargo yoluyla yollanan cenaze 5 Nisan günü İpek ailesine teslim edilmiştir.

HPG gerillası Agit İpek’in cenazesine işkence yapan soykırımcı Türk devletinin barbar ordusu katliamcı yüzünü bir defa daha utanmadan ortaya koydu. Vahşi devletin içişleri bakanı Soylu yaptıkları bu barbarlığı reddetmediği gibi kinini ve nefretini sürdürmeye devam ediyor.

Yaklaşık 3 yıl boyunca bekletilen cenaze her türlü işkenceyi görmüş, paramparça edilerek bir kutuda kargoyla yollanarak ailesine teslim edilmiştir.

Bu vahşet, bu barbarlık sadece ve sadece Türk devleti ve ordusunun tarihinde kara lekedir. Tarihe lanetli geçen soykırımcı Türk devleti, bundan önce de Hacı Lokman, Taybet Ana ve onlarca insanı vahşice katletmiş, cenazelerine işkence yapmıştır. İnsanlığın gözü önünde gerçekleştirilen bu vahşeti kınıyoruz.

Koronavirüsü salgını nedeniyle insanlığın çaresiz bırakıldığı böyle bir süreçte, soykırımcı Türk devletinin gerilla cenazesini, paramparça ederek ailesine göndermesi, Kürt halkına karşına verilen bir tehdit ve mesaj olmaktadır. Barbar Türk devleti Kürt halkına gözdağı vererek sizin de sonunuz bu olacaktır demektedir.

KCDK-E olarak Türk devletinin bu alçak vahşetini kınıyoruz. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu vahşeti teşhir ediyoruz. Uluslararası kurumları, insan hakları örgütlerini insani hiçbir kural tanımayan barbar Türk devletinin gerçek yüzünü görerek kınamaya çağırıyoruz. Halkları, Türk devletinin vahşetinin ne noktaya vardığını görerek tepkilerini göstermeye çağırıyoruz. DAİŞ’in kendisi olan Türk devleti ve diktatör Erdoğan’ın uyguladığı vahşeti kınıyoruz.”