Sputnik İstanbul bürosunda polis araması sürüyor

İstanbul polisin baskın düzenlediği Sputnik İstanbul bürosu önünde açıklama yapan Rusya Today Haber Ajansı İstanbul İstihbarat Büro Başkanı Maxime Durnev, Hatay haberi gerekçe gösterilerek ofislerinin arandığını ve hard disklerinin kopyaladığını belirtti.

“Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye’ye verildi” başlıklı haber gerekçe gösterilerek basılan Sputnik İstanbul bürosunda polis aramalar akşam saatlerinde de devam etti. Gözaltına alınan Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe de bu sırada serbest bırakıldı.

Sputnik’in bağlı olduğu Rusya Today Haber Ajansı İstanbul İstihbarat Büro Başkanı Maxime Durnev, İstanbul bürosu önünde açıklama yaptı.

‘SALGANLARIN KİMLİK VE EV ADRESLERİNİ NEREDEN ALDIKLARINI BİLMİYORUZ!’

Ankara’da Cumartesi akşamı Sputnik çalışanlara yapılan saldırıyı hatırlatarak sözlerine başlayan Durnev, meslektaşlarına hangi gerekçeyle saldırdığını, kimlik ve ev adreslerinin nereden alındığını henüz bilmediklerine dikkat çekti. Bu saldırı sırasında gazetecilerin zarar görmediğini ancak suç duyurusunda bulunmak için gittikleri karakolda gözaltına alındıklarını belirten Durnev, bugün ise serbest bırakıldıklarını aktardı.

‘ARAMANIN GEREKÇESİ HATAY HABERİ ‘

“Hatay” haberi gerekçe gösterilerek Ankara ve İstanbul Başsavcılıkların talimatıyla bugün öğlen saatlerinde İstanbul Bürosuna da polisin geldiğini söyleyen Durnev, saatlerdir aramaların sürdüğünü, polisin ofiste incelemelerde bulunduğunu ve hard diskleri kopyaladığını aktardı.

İdlib’deki son gelişmelerle iyice gerilen Türkiye ve Rusya ilişkilerine de değinen Durnev, “Son zamanlarda sizde biliyorsunuz İdlib konusunda sosyal medyada yazışmalar oluyor. Umarım olaylar Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilere herhangi bir şekilde yansımayacaktır. Bu zamana kadar ilişkiler iyi oldu umarım devam eder” dedi.