SYKP: HDP’nin etrafında kenetlenelim

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eşbaşkanı Cavit Uğur, Türkiye’de insanca ve haysiyetli yaşamak için HDP’nin etrafında kenetlenmek gerektiğini söyledi.

SYKP Eşbaşkanı Cavit Uğur, HDP’nin kapatılma davasının, sadece HDP’yi ilgilendirmediğini belirterek, artık AKP-MHP iktidarının dışında kalan tüm siyasi odakların kapatılma davası gibi görülmesi gerektiğini vurguladı.

HDP’nin kapatılma davasıyla ilgili ANF’ye konuşan Eşbaşkan Uğur, iktidar blokunun önceden tespit edilmiş ajandasının varlığına işaret etti. Bunun, faşist rejimin adım adım inşaa edilmesi olduğunu ve her hamlelerinin buna işaret ettiğini kaydeden Uğur, “Daha birkaç gün önce sözde ‘İnsan Hakları Eylem Planı’, yeni anayasa tartışması, seçim ve siyasi partiler kanunu ile ilgili yapılmak istenen bütün değişiklikler, iktidarda kalma çabalarının ötesinde değildir. Zaman zaman muhalefetin sözde demokratikmiş gibi gözüken AKP rejiminin adımlarına asla aldanmaması gerekir. Bugün bir kez daha bunu görmüş olduk” dedi.

TÜM MUHALEFETİN KAPATILMASI DAVASI

HDP’nin kapatılma davasının, artık sadece HDP’yi ilgilendirmediğini söyleyen Uğur, şöyle devam etti: “HDP’nin kapatılması, artık başta CHP olmak üzere sol, sosyalist bütün muhalefetin; AKP-MHP iktidarının dışında kalan tüm siyasi odakların kapatılma davasıdır. Herkesin meseleyi doğru anlaması ve bu eksen üzerinde düşünmesi gerekir. HDP’yi sevmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama mesele artık HDP meselesi olmanın ötesine geçti. Türkiye’de hak aramayı, işçi haklarını savunmayı, kadın cinayetlerine itiraz etmeyi terör sorunu olarak gören bir hükümetle karşı karşıyayız. HDP’nin kapatılması istemi tam olarak bunlara işaret etmektedir. Tüm demokrasi güçlerinin buna karşı tutumu bir turnusol kağıdıdır. Herkes itiraz etmelidir. Bu bir varlık yokluk meselesidir.”

ASLA KABUL EDİLEMEZ

SYKP Eşbaşkanı Cavit Uğur, HDP’nin bileşeni olarak mücadele edeceklerini vurgulayarak, şunları ekledi: “Türkiye’de insanca ve haysiyetli yaşamak, demokrasinin kırıntılarına sahip olmak için HDP’nin etrafında kenetlenmek ve buna karşı onurlu bir mücadele vermek gerekir. Demokrasiden ve hukuktan yanayım, insanım diyen tüm kurum, kişi ve görüşlerin kenetlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu asla kabul edilemez. Biz de HDP’nin kurucu bileşeni SYKP olarak buna karşı mücadelemizi en geniş demokrasi ittifakı doğrultusunda sürdüreceğiz.”