Tahliye edilen kadınlardan mücadeleye devam sözü

Sincan Hapishanesinden tahliye olan siyasi tutsaklar Sebahat Tuncel, Ayşe Yağcı, Meryem Adıbelli, Ayla Akat Ata, slogan ve alkışlarla karşılanırken, mücadeleye devam mesajı verildi.

KOBANÊ KUMPAS DAVASI

Sincan Kadın Kapalı Hapishanesinde rehin tutulan siyasetçiler Sebahat Tuncel, Ayşe Yağcı, Meryem Adıbelli, Ayla Akat Ata tahliye edildi.

Tahliye edilen siyasetçileri Tevgera Jinên Azad (TJA), MEBYA-DER, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri Özgül Saki, Heval Bozdağ, Burcugül Çubuk, Kamuran Tanhan, Ömer Faruk Hülakü, Dilan Kunt Ayan, DEM Parti Amed il ve ilçe yöneticileri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed PM üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, DEM Parti Ankara İl Örgütü, Kadın Meclisi, Merkezi Kadın Koordinasyonu, PM üyeleri, SYKP Eş Genel Başkanı Feray Mertoğlu ve ÖHD’li avukatlar karşıladı. 

‘ADALET BİR KEZ DAHA KATLEDİLDİ’

“Jin jîyan azadî”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarının atıldığı karşılamada ilk olarak konuşan Sebahat Tuncel, Kobanê Davası’nın başından beri bir intikam davası olduğunu belirterek, “Adalet sağlanmış değil aksine adalet bir kez daha katledildi bu dosyayla. Bütün bunların nedeninin ne olduğunu biliyoruz, 3 yıldır bu mahkeme salonunda bunu teşhir etmeye çalıştık. Kürt sorununun çözümsüzlüğü, AKP’nin inkar, imha, asimilasyon politikasının bir sonucu olarak Kürtlere yönelik bir intikam davası, bir kumpas davası olduğunu her defasında ifade ettik. Bizi yargılayan heyet değildi, cübbesini giymiş AKP’lilerdi, Cumhur İttifakı’ydı. Savunmalarımız boyunca da bunu ifade ettik” dedi.

‘İNSANLIK ONURU CEZALANDIRILIYOR’

Sebahat Tuncel, bugün verilen kararla da davanın siyasi bir dava olduğunun kanıtlandığını ifade ederek, “Arkadaşlarımıza bir tweet attıkları için, Kobanê halkıyla dayanıştıkları için onlarca yıl ceza verdiler. Bugün bu ikiyüzlülüğü görüyoruz; AKP’liler, Filistin halkıyla dayanıştıklarını söylüyorlar. Mazlum Filistin halkıyla bizler de dayanışıyoruz orada büyük bir katliam var. Ama 2014’te Kürt halkına yönelik bir katliam vardı, İŞİD eliyle yapılan. Halkların Demokratik Partisi İŞİD vahşetine, soykırıma sessiz kalamazdı kalmadı da. İnsanlık onuru bunu gerektirirdi. Biz insanlık onuruna sahip çıktık. Bugün bu kararla insanlık onuru cezalandırılıyor. Bizim cezaevinden çıkmış olmamız adaletin sağlandığı anlamına gelmiyor. Ama şunu da biliyoruz ki mücadele bitmedi devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

‘MÜCADELE DEVAM EDİYOR’

Zindanlarda siyasi tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için 27 Kasım’da başlattıkları ve 4 Nisan’da farklı bir evreye taşıyarak mahkemeleri boykot etme, aile ve avukat görüşüne çıkmama eylemlerini hatırlatan Sebahat Tuncel, “Dört duvar arasında da olsa mücadele devam ediyor. Buradan hep birlikte yoldaşlarımıza tilililerimizle, alkışlarımızla bir ses verelim” diyerek “Bijî berxwedana zindanan” sloganını attı. 

Mücadelenin her zaman devam edeceğini vurgulayan Sebahat Tuncel, son olarak şunları vurguladı: “Eğer bir yerde direniş varsa, mücadele varsa orada mutlaka umut da vardır. Bugün yoldaşlarımızı geride bıraktık ama sözümüzü olsun, onlar özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Tahliye olan siyasetçi kadınlar, kendilerini karşılayan kitleyle beraber DEM Parti Genel Merkezi'ne geçti. Burada da çok sayıda kişi onları kapıda alkışlarla karşıladı.