Temelli: Sandıklara sahip çıkalım; kayyumları süpüreceğiz

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, seçimlere az bir süre kala halka oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaparken mutlaka kazanacaklarını söyledi.

Pazar günü yapılacak yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Partiler bir yandan son mitinglerini yaparken diğer yandan seçmenleri hem oy vermeye hem de sandıklara sahip çıkmaya çağırıyor. Özellikle kayyum atanan HDP belediyeleri ve batıda da AKP-MHP bloğunu geriletmek adına oy verme çağrısı yapan HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli “Kayyumları nasıl sürüp atacaksak Türkiye’nin her yerinde AKP- MHP faşist bloğunu da hep birlikte gerileteceğiz” diyor. Yoğun bir seçim programında sorularımız yanıtlayan Temelli hem sandıklara sahip çıkmanın önemini vurgulayıp hem de iktidarın saldırılarına karşı mutlaka kazanacaklarını yineliyor.

Seçimde sona gelindi, özellikle kayyum atanan yerlerde HDP’nin durumu nedir? Siz neler gözlemlediniz, seçim ziyaretleri boyunca?

Kampanyamız boyunca hem kayyum atanmış yerlerde hem de diğer yerlerde halkımız çok kararlı ve coşkulu bir şekilde sokaklarda ve meydanlarda olduğunu gözlemledik. Halkımız bu seçimle çok kararlı bir şekilde hazırlanıyor çünkü iradesinin gasp edilmesine, tecride e ve savaşa karşı çok ciddi bir öfkesi ve itirazı var. Bu öfkeyi ve itirazı oya dönüştürüp sandıklarına sahip çıkacak.

İçişleri bakanı Soylu hemen hemen her gün yeni bir ithamda bulunuyor, tehdit savuruyor, son olarak il meclis üyelerini görevden alırım açıklamalarına ne diyorsunuz?

Bu kararlılığı gören iktidar, kabine ve özellikle de içişleri bakanı tehditlerde bulunuyor. Her gün baskıyı ve şiddeti artırıyor. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar bu nafile bir çabadır. 24 Haziran’da olduğu gibi yine sandığına ve oyuna sahip çıkacak. Halkımız 24 Haziran’da nasıl o sandıkları onların başına yıkıp barajı aştıysak bugün de kendilerine ait olan belediyeleri alıp mutlaka kazanacaktır.

Seçimde HDP’nin stratejisi kritik bir önem taşıyor. Bu dönemde sandıklara sahip çıkmanın nasıl bir önemi var? HDP seçmenine neler diyeceksiniz?

Bu seçimde izlediğimiz strateji çok önemli ve başarılıdır. Türkiye’ye demokrasi konusunda önemli bir seçenek sunmuştur. Bu seçeneğin etrafında tüm demokrasi güçleri, kadınlar, gençler ve emekçiler yan yana gelmiştir. Kayyumları nasıl sürüp atacaksak Türkiye’nin her yerinde AKP- MHP faşist bloğunu da hep birlikte gerileteceğiz. O yüzden sandıklara gidip oy kullanmak özenli. Öte yandan sandık güvenliğine dair çalışmalarımızda da tüm partilerin önündeyiz, sandık, okul sorumlularımız belirlendi. Neredeyse müşahit çalışmalımızı da tamamlamak üzereyiz, önümüzdeki hedefe ulaştık sayılır. Diğer tüm muhalefet partilerine de bu anlamda çağrı yaptık. Sandıklara sahip çıkmak özellikle de bölgede bunu yapmak büyük önem taşıyor. Hem her yerde oy kullanacak hem de sandıkları koruyacağız.