Temelli: Kürt illerinde oy kullandırmak istemiyorlar!

YSK, hükûmetin başvurusunu kabul etti ve 19 ilde sandıklar taşınacak. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bu, bölgede insanların oy kullanmasını engellemeye dönük bir hamledir. Söylenen sayıda seçmeni taşıma olanağı yoktur" dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hükûmetin başvurusuyla, YSK’nin 19 ilde sandık taşıma kararı almasına tepki gösterdi. Temelli, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve HDP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Tiryaki’nin konuyla ilgili YSK Başkanı Sadi Güven’le görüştüğünü hatırlattı.

Temelli, şunları ifade etti:

“YSK, Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı beklemeliydi. 19 ilin valiliğinin başvurularının birçoğu belli mesafeleri de aşan çok anlamsız, gerçekleşmesi de çok zor olan başvurulardı. Taşımanın nasıl yapılacağı çözülmemiş. Bu, bölgede insanların oy kullanmasını engellemeye dönük bir hamledir. Söylenen sayıda seçmeni taşıma olanağı yoktur. YSK’de yapılan görüşmede başkana bu durum izah edildi. Görüşmede bu durumdan rahatsızlık duyduklarını kendilerinin de belirtmelerine rağmen bu kararları almaları ne denli baskı vesayet altında olduklarını gösteriyor."

HDP Milletvekili Mithat Sancar, söz konusu kararın, yaklaşık 270 bin seçmeni etkilediğini açıklamıştı.