Temelli, Sur halkıyla buluştu

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Sur ilçesinde halkla buluştu. Temelli, yarın düzenlenecek final mitingine de çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Amed'in tarihi Sur ilçesinde seçmenlerle bir araya geldi. Melikahmet Caddesi’nin ara sokağında bulunan bir kahveyi ziyaret eden Temelli, cadde üzerinde halk tarafından karşılandı. Halk ile Sur'un dar sokaklarından kahveye geçen Temelli, burada halkla sohbet etti. Kadın, çocuk, yaşlı ve gençlerin akın ettiği kahvede yer kalmayınca kitle dışarıda birikti. Temelli'ye milletvekilleri, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Selçuk Mızraklı ile Sur Belediye eşbaşkan adayları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir eşlik etti.

HALK SORUNLARINI ANLATTI

Kayyumu 31 Mart günü Ankara'ya göndereceklerini belirten Surlular, mahallelere taziyeevi yapılmasını istedi. Eğitime destek isteyen Surlular, mahallelerde oyun alanlarının yetersizliğinden şikâyet etti. Surlular, en büyük sorunlarının işsizlik olduğunu ve bunun giderilmesini talep etti. Sur'un tarihi dokusunun korunmasını isteyen Surlular, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kürtlere yönelik sözlerine de tepki gösterdi. 

ÇOCUKLARDAN İSTEK

Temelli'nin etrafını saran çocuklar da mahallelerinde yüzme havuzu yapılmasını istedi. Temelli'nin oturduğu kahvenin bir çalışanı da, "Enkaz devralacaksınız. İlçe ve büyükşehrin bir ton borcu var. Enkaz alacaksınız yani" dedi. 

'YARIN FİNAL MİTİNGİNDE BULUŞALIM'

Kahve buluşmasının ardında Temelli, Melikahmet Caddesi’nden esnafı ziyaret etti. "Sur ya me ye" diyen Surlular da Temelli'ye esnaf ziyaretinde eşlik etti. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Temelli'yi gören halk da "Sezai Başkan geçiyor" diyerek destek verdi. Temelli'nin yolunu kesen halk, Temelli ile fotoğraf çektirdi. Temelli ve beraberindekiler, halkı yarın Amed İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan final mitingine davet etti.