Temizlik ürünlerinden zehirlenmeler artışta

Sokağa çıkma yasakları ve virüs bulaşması endişesiyle daha fazla kullanılan ev ve bireysel hijyenlere karşı zehirlenme riski nedeniyle dikkatli olunması gerekiyor.

ABD’de yayınlanan verilere göre, Covid-19 nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları hanelerdeki hijyen ürünleriyle zehirlenme vakalarının da artmasına neden oluyor.

Amerikan Hastalıklarla Mücadele Merkezi (CDC) raporuna göre, Ocak ve Mart ayları arasındaki dönemde evlerdeki temizlik ürünleri ile hidroalkolik jeller nedeniyle 45 bin 550 zehirlenme şikayeti geldi. Bu ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 20’lik bir artışa denk geliyor.

Aynı rapora göre, özellikle virüse karşı elleri dezenfekte etme amaçlı kullanılan ürünlerden kaynaklı şikayetlerde iki kat artış yaşandı.

5 YAŞ VE ALTI ÇOCUKLARDA DAHA DİKKATLİ OLUNMASI GEREKİYOR

CDC verilerine göre, ABD’de temizlik ürünleri kaynaklı yaşanan zehirlenme veya benzeri şikayetler özellikle çocukları ilgilendiriyordu. Buna göre, acil servislere gelen aramaların yüzde 40’ı 5 yaş ve altındaki çocuklarda yaşanan zehirlenmelerle alakalı idi.

Uzmanlar, özellikle sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evlerdeki kazaların artacağı uyarısında bulunurken, özellikle kimyasal maddeler içeren temizlik ürünlerinin riskleri arttırdığına dikkat çekiyor.