Teslim olmama iradesi seçimlere yansıyacak

TİP Milletvekili Erkan Baş, açlık grevlerine dikkat çekerek, “Bu seçimlerde ortaya çıkan inancın, kararlığın arkasında o teslim olmama iradesinin de çok önemli bir katkısı var” dedi.

Erkan Baş ve Saruhan Oluç, yerel seçim değerlendirmelerinde, 1 Nisan’ın mücadele ağının örüldüğü gün olarak bilinmesi gerektiğini belirterek, açlık grevlerinin seçimin sonuçlarında etkili olacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kuzey Kürdistan ve Türkiye’nin şehirlerinde 31 Mart günü yapılacak olan seçimler için çalışmalarını son saate kadar durdurmuyor. Geçtiğimiz gün İstanbul’da yapılan Newroz kutlamasına katılan halkın enerjisinin seçim sonuçlarına da yansıyacağını öngören parti, aday gösterdiği bölgelerde duyurularını yapmaya devam ediyor.

TİP Milletvekili Erkan Baş ve HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, seçimleri ve açlık grevlerini, ANF’ye değerlendirdi.

HALK İKTİDARA TESLİM OLMADI

Bir haftadır halkta oluşan atmosferi önemsediğini belirten Erkan Baş, şunları söyledi: “Somut olarak sandıktan çıkacak olan sonuçtan daha da önemlisi halkın bu iktidara teslim olmaması, bu iktidarı yenebilecek olduğunu bir kez daha hissetmesi önemlidir. Seçim sürecindeki atmosfer bunu gösterdi. Kuşkusuz 31 Mart akşamı çıkacak olan sonuçların buna paralel olmasını ve bu iktidarın artık ciddi bir tokadı bir kez daha yemesini bekliyoruz. Bütün olasılıklar bir sonucu değiştirmiyor; o akşam çok farklı bir sonuç da çıkabilir ama 1 Nisan itibarıyla geride kalan 15 yıllık AKP’ye, Tayyip Erdoğan’a boyun eğmeyen geniş kalk yığınları, halklarımız daha güçlü olacaktır. Bizim açımızdan önemli olan budur. 1 Nisan’da mücadelemiz, yeni bir eşiği geride bırakarak, güçlenerek devam edecek. Seçimler en azından bunu sağlamış durumda.”

MÜCADELE AZMİ YÜKSELMİŞ DURUMDA

HDP’nin İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerde aday çıkarmamış olmasının çok önemli bir tutum olduğunun altını çizen Baş, şöyle devam etti: “Burada HDP’nin geliştirdiği strateji, sorumlu davranışın son derecede önemli bir rolü var. Bence son zamanlarda, özellikle Newrozlarda gördüğümüz büyük kitlesel kutlamalar bir kez daha bunu doğrulamış oldu. Yeniden bir kararlılık, yeniden bir inanç, bir mücadele azmi yükselmiş durumda. Bu beni heyecanlandırıyor ve geleceğe dair umutlandırıyor. Bu stratejiyi anlamayan bir takım muhalefet güçlerinin yaptığının, halk üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilere karşı tavrımız ortadadır. Özel olarak sorumluluk üstlenerek halkımıza bunu anlattık ve sonuçlarını da alacağız. Moralimizi yükseltelim. Mutlaka halkımız, mücadelemiz kazanacak.”

TOPYEKUN BİR MÜCADELE VAR

Kuşkusuz topyekun bir mücadelenin olduğunu ve açlık grevlerinin bunun en önemli ayağını oluşturduğunu kaydeden Baş, “İktidar hayatın her alanında bizi mahkum etmeye çalışıyor. Hayatın her alanını tecrit altına alamaya çalışıyor. Buna karşı Leyla Güven’le başlayan daha sonra binlerce tutsağın katılımıyla büyüyen açlık grevleri, bu mücadelenin ne kadar acil ne kadar yaşamsal ve ne kadar zaman kaybetmeden hayata geçilmesi gereken bir mücadele olduğunu gösterdi. Bence bu seçimlerde ortaya çıkan inancın, kararlığın arkasında o teslim olmama iradesinin de çok önemli bir katkısı var. Zaten bunlar birleştiğinde, sokaktaki o büyük enerji ile halkın direnme gücüyle tutsakların direnişi birleştiğinde bence kazanmış olacağız” şeklinde konuştu.

HEDEFE BÜYÜK ORANDA ULAŞIYORUZ

Kürdistan ve Türkiye’de çalışmalarının son dakikaya kadar süreceğini aktaran HDP Sözcüsü Saruhan Oluç ise “Kürdistan coğrafyasındaki hedefimiz, kayyum atanmış bütün belediyelerimizi geri almak ve oylarımızı artırmaktır. Görünen o ki bu hedefe büyük ölçüde ulaşıyoruz. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Batı’daki çalışmalarımız da oldukça iyi. AKP-MHP ittifakına kaybettirecek bir seçim çalışması yürütüyoruz. Hem İstanbul hem de diğer metropollerde son hızla devam ediyoruz. İstanbul’daki Newroz’da AKP’ye kaybettirecek bir enerjiye sahip olduğumuzu gösterdi. Halkımız kararlı. İktidarı çıldırtan ve adeta zıvanadan çıkaran da budur. Biz bunun için 31 Mart’ı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Daha evvel de söyledik; 21 Mart bu senenin birinci Newroz’u, 31 Mart ise ikinci bayramımız olacak” dedi.