TEV-DEM: Tekîn Goyî eşsiz bir devrimciydi

TEV-DEM, Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde 32 yıllık emeğin sahibi olan ve en son Kuzey ve Doğu Suriye’de sağlık çalışmaları sürdüren Tekîn Goyî’nin işgalci Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit düştüğünü açıkladı.

ŞEHİT TEKİN GOYÎ (İSMET ÜNVER)

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Kurdistan’ın birçok bölgesinde 32 yıl mücadele veren ve en son Kuzey ve Doğu Suriye’de sağlık çalışmaları sürdüren Tekîn Goyî’nin (İsmet Ünver), işgalci Türk devletinin saldırısında şehit düştüğünü açıkladı.

TEV-DEM’in açıklamasının tamamı şöyle:

“Kurdistan'ın önde gelen devrimcilerinden dostumuz İsmet Ünver (Tekîn Goyî), 19 Ağustos 2024'te Qamişlo kentinde sağlık görevini sürdürürken işgalci Türk devletinin uçaklarla düzenlediği barbarca saldırısı sonucu şehit oldu.

Botan'ın Şirnex kentinde doğan Tekîn Goyî arkadaşımız, çocukluğunu ve gençliğini Kurdistan'ın zorlu coğrafyasında geçirdi.

Hayatının ilk yıllarında halkına yönelik uygulanan zulüm ve zorbalığa tanık olan Tekîn arkadaşımız, intikam duygusuyla gerilla saflarına katılmaya karar verdi. 1992 yılında genç yaşta ailesinin de desteğiyle Özgürlük Hareketi saflarına katıldı.

Tekîn yoldaş, özgürlük mücadelesine katıldığı ilk günden itibaren büyük bir kararlılıkla çalışmaya başladı. 1996 yılında Rêber Apo sahasına geçti ve aldığı eğitimle devrimcilik bilincini ve direniş ruhunu güçlendirerek bilinçli bir devrimci haline geldi. Özellikle Rêber Apo’nun eğitimlerini gördükten sonra Apocu felsefeyi, fikirlerini ve militan kişiliğini her alanda temsil etti.

KURDISTAN’IN BİRÇOK SAHASINDA GÖREV YAPTI

Tekîn arkadaş, Kurdistan’ın birçok bölgesinde devrimci mücadelesini sürdürdü. Behdînan, Botan, Mêrdîn, Qendîl, Rojava ve Şengal gibi direnişin yükseldiği bölgelerde aktif olarak görev aldı. Bu bölgelerde yaptığı çalışmalarla her yerde halkın gönlünde özel bir yer edindi ve özgürlük mücadelesinin simge isimlerinden biri oldu. Her alanda halka bağlılığı ve devrimci kararlılığıyla tanındı.

Tekîn yoldaş tüm yaşamını özgürlük mücadelesine adadı. Kurdistan'ın her yerinde büyük bir iradeyle, coşkuyla ve fedakarlıkla çalışma yürüttü. Özgürlük mücadelesine olan bağlılığı onun en önemli özelliklerinden biriydi. 32 yıl boyunca Kurdistan'ın her yerinde direndi ve emek verdi. İnancı, ciddiyeti, kararlılığı ve yüksek disipliniyle çevresindeki arkadaşlarına örnek oldu. Hayatının her anını direnişle geçiren Tekîn arkadaş, sonsuz coşku ve heyecanla mücadele etti.

SAVAŞTA BACAĞINI KAYBETTİ

Bu çetin savaşta ağır yaralandı ve sol bacağını kaybetti. Ancak bu fiziki kayıp onun devrimci mücadelesini durduramadı. Tam tersine mücadelesine daha da büyük bir coşkuyla sahip çıktı ve devrimci görevlerini sürdürdü.

Özellikle Kurdistan'ın asi ve güzel dağlarında uzun yıllar soluksuz bir direniş içerisinde oldu. Devrimci ve fedakar büyük komutan Tekîn yoldaş, Rêber Apo'dan aldığı eğitimle halkının davası için kendini feda etti. Karşılaştığı tüm zorlukların üstesinden gelerek büyük devrimci değerler yarattı. Onun mücadelesi, fedakarlığı ve iradesiyle sadece arkadaşlarında değil, Kurdistan halkında da büyük izler bıraktı.

KOBANÊ DİRENİŞİNDE EN ÖN SAFLARDA YER ALDI

DAİŞ çeteleri 2014 yılında Rojava'ya saldırdığında Tekîn yoldaş, Rêber Apo'nun seferberlik çağrısı üzerine tereddüt etmeden yönünü Kobanê'ye çevirdi. Kobanê'de deneyim sahibi bir komutan olarak direniş savaşının en ön saflarında yer aldı.

DAİŞ'in özgürlük savaşçıları tarafından yok edilmesinin ardından birçok toplumsal hizmet çalışmalarına öncülük etti. En son aktif rol aldığı sağlık çalışmalarında yoldaşlarına ve halkımıza sağlık hizmeti sundu, bu süreçte büyük bir emek verdi.

19 Ağustos 2024'te Qamişlo kentinde sağlık çalışmalarını sürdürdüğü esnada işgalci Türk devletinin, insansız hava araçlarıyla düzenlediği barbar bir saldırı sonucu şehit oldu.

BİZİM İLHAM KAYNAĞIMIZ OLACAKTIR

Tekin yoldaş, komutanca katılımı, duruşu, mücadelesi ve onuruyla Kurdistan Devrim Mücadelesi'nin ve bölge halkının tarihine ismini altın harflerle yazdırdı. O eşsiz bir devrimciydi ve anısı her zaman halkların mücadelesinde yaşayacaktır.

Tekin yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirerek ve Özgür Önderlik, Özgür Kurdistan yürüyüşümüzü zaferle taçlandırarak intikamlarını alacağımıza söz veriyoruz. Bu temelde Tekin yoldaşın değerli ailesine, yurtsever Botan halkına ve tüm bölge halkına başsağlığı diliyoruz. Onun mücadelesi ve fedakarlığı bize yol gösterecek ve ilham kaynağı olacaktır."

Şehidin kimlik bilgileri ise şöyle açıklandı:

Adı: İsmet Ünver

Kod adı: Tekîn Goyî

Anne adı: Sabiha

Baba adı: Mehmet

Doğum yeri ve tarihi: Şirnex-01.01.1976

Katılım yeri ve tarihi: Qilêban-Şirnex-1992

Şehadet yeri ve tarihi: Qamişlo-19.08.2024