Tutsak annesi: 8 cana sözümüzdü

Tecride karşı açlık grevi eyleminin ilk grubunda yer alan Murat ve Suat Şimşek kardeşlerin annesi Bedia Şimşek, “Yitirdiğimiz 8 cana sözümüzdü, bu eylemi zaferle sonuçlandırmak. Sözümüzü de tuttuk çok şükür” dedi.

Rize Cezaevi’nde tutulan ve açlık grevi eyleminin ilk grubunda yer alan Murat Şimşek ile Kürkçüler Cezaevi’nde tutulan Suat Şimşek’in ailesi, direniş başarıyla sonuçlanması üzerine rahat bir nefes aldı.

Mardin’den Adana’ya 55 yıl önce yerleşen Şimşek Ailesi, mücadelelerini de kendileri ile beraber buraya taşıyan ailelerden. 9 kardeşten Suat, evine 2011'de yapılan bir baskınla tutuklanarak, dosyasında bir şey olmamasına rağmen 32 yıl ceza aldı. Rize Cezaevi’nde tutulan Suat, eyleme ilk dahil olanlardandı. Murat ise Kürkçüler Cezaevi’nde eylemini sürdürdü. Eylemin başarıyla sonuçlanması ardından tedavi altına alınan Şimşek kardeşlerin durumu iyi.

Anne Bedia Şimşek, açlık grevi eylemi boyunca zor günler geçirdiklerini belirterek, avukatlarının görüşmesini ve Öcalan’ın açıklamasını sevinçle karşıladıklarını söyledi. Anne Şimşek, şunları ifade etti: “Evlatlarımızın kararlığı ve sokakta beyaz tülbentleriyle çocuklarımızın yaşaması için ses çıkaran annelerin mücadelesi sonucunda bu sonuç ortaya çıktı. Biz anneler, her zaman çocuklarımız yanındayız. Sadece bugün bu eylemde de değil, her zaman. Onlar sandılar ki, bizler pes edeceğiz. Asla etmedik, etmeyiz. Mücadele, bize şehitlerimizden miras kaldı. Yitirdiğimiz 8 cana sözümüzdü, bu eylemi zaferle sonuçlandırmak. Sözümüzü de tuttuk çok şükür.”