Tutsak yakınları: İmralı'dan ses çıkana kadar...

Adalet Bakanlığı önünde eylem düzenleyen tutsak yakınları, derhal tecridin kalkması gerektiğini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için cezaevinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan yakınlarıyla ilgili Adalet Bakanı’yla görüşmek için İstanbul’dan Ankara’ya gelen tutsak yakınları, İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Adalet Bakanlığı’nın bir an önce bu konuda çözüm üretme konusunda inisiyatif alması gerektiğini belirtti.

'HER GÜN GELİRİZ, DÜNYANIN HER YERİNE GİDERİZ'

Bakanlık önünde 3 gündür beklediklerini ve tüm girişimlerine rağmen kendilerine randevu verilmediğini belirten açlık grevindeki tutsak yakını Cahide Yıldırım, şöyle dedi: “Adalet buysa vay Türkiye’nin haline! Annelerin yüreğinin yanmasını istemiyoruz. Üç gündür yollara düştük. Adalet binası var ama içinde Adalet Bakanı yok. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması lazım. Randevu vermezlerse her gün Ankara’ya gelirim, dünyanın her yerine de giderim."

‘O SES İMRALI'DAN ÇIKANA KADAR...'

Tutsak yakını Sultan Bozkurt da DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in 141 gündür açlık grevinde olduğuna dikkat çekerek, "O ses İmralı’dan çıkana kadar o kapıyı bırakmayacağız” diye konuştu.

Aileler, Adalet Bakanlığı önündeki eylemlerine seçimler nedeniyle ara verdiklerini ancak sonra görüşme taleplerinin devam edeceğini açıkladı.