Tutsaklar: Direnişimizin sesi oldunuz

Ankara’da eylemde olan beyaz tülbentli anneleri, açlık grevindeki tutuklu çocukları aradı. Annelere seslenen tutsak Cengiz Doğan, “İmralı’da yapılan görüşmeler siz annelerin direnişi sayesinde oldu” dedi.

Açlık grevindeki çocukları için 12 gündür Ankara’da eylemde olan beyaz tülbentli annelerin HDP Genel Merkezinde devam eden eylemlerinde anneleri tutsak çocukları aradı. Cezaevlerinden gelecek telefonlardan kaynaklı sivil toplum örgütü ziyaretlerine ara veren anneler, gelen telefonlarla grevdekilerle sohbet etti.

İzmir Ali Ağa Cezaevi’nde 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Cengiz Doğan, annesi Şükriye Doğan’ı aradı. Doğan’ın sesi telefonda hoparlöre verilirken, anneler pür dikkat Doğan’ın mesajını dinledi.

Annelerin eylemini selamlayan Doğan, İmralı’ya giden heyetten gelecek açıklamayı beklediklerini belirtti. Doğan’ın telefonda annelere verdiği mesajın devamı şöyle: “Biz hepimiz iyiyiz. Moralimiz yerinde. Biz de sizin ve dışarıdakilerin durumlarını merak ediyoruz. Gerçeği söylemek gerekirse annelerimiz bizim direnişimizin sesi oldu. Bizim direnişimizi annelerimiz yürüttü. Eylemimiz sürüyor.

Sizin her bir zılgıtınızı ve sesinizi duyduğumuzda moralimiz daha da yükseliyor. İnancımız ve umudumuz daha da artıyor. İmralı’da yapılan görüşmeler siz annelerin direnişi sayesinde oldu. Biz inanıyoruz ki sizlerin direnişiyle bu eylem bir sonuca ulaşacak. Biz başta da dedik, ne bedel verilmesi gerekiyorsa vereceğiz. Bu dönemin militanları siz anneler ve duruşunuz oldu. Biz başta da söyledik bizim için esas olan önderliğimizdir. Bizim için esas olan uygulanan tecridin kalkmasıdır. Tüm arkadaşların sizlere selamları ve bizleri merak etmemenizi istiyorlar.”

Annelerden Nafiye Yiğit de telefonda Doğan’ı selamlayarak, “Biz çocuklarımıza bir söz verdik, sonuç ne olursa olsun başarmayana kadar çocuklarımızın yolundan ayrılmayacağız” dedi.

Doğan “Bijî berxwedana dayikan” sloganıyla, anneler ise “Bijî berxwedana zindanan” sloganı ve “Gevere gevere” ezgisiyle telefonu kapattı.