Tutuklu darp edildi, doktor vuranı övdü!

Şakran Cezaevi’nde adli bir tutuklu 15 gardiyan tarafından darp edildi. Cezaevi doktoru darp raporu vermedi, ‘Vurana bir şey olmaz’ dedi.

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Şakran 3 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi B-9 koğuşunda kalan adli tutuklu Burhan Özmüş, şiddete maruz kaldığını ve cezaevi doktorunun yanlı davranarak darp raporu vermeyi reddettiğini belirtti.

24 yaşındaki tutuklu, 5 Nisan günü haftalık telefon görüşmesinde durumu babası Cihan Özmüş’e aktardı. Özmüş’ün, 1 Nisan günü yaptığı bir önceki telefon görüşmesinden sonra yaklaşık 15 gardiyan tarafından fiziki şiddete maruz kaldığı bildirildi.

Bunun üzerine baba Cihan Özmüş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek oğlunu darp eden gardiyanlar hakkında şikâyette bulundu.

Şikâyet üzerine soruşturma başlatılan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı darp edilen Burhan Özmüş’ün cezaevinde ifadesini aldı.

Tutuklu Burhan Özmüş, 8 Nisan günü ailesiyle yeniden yaptığı telefon görüşmesinde yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Dün beni uzman çavuş çağırdı. ‘Baban Cumhuriyet Başsavcılığına seni darp ettikleri için şikayetçi olmuş’ dediler. Ben dedim evet doğrudur. Gardiyanlar beni darp ettikleri için ben de aileme şikayetçi olmaları için başvurmalarını istedim. Bana ‘Hani darp izleri nerede’ dedi. Ben de dedim cezaevi doktor yanlı davrandı. Cezaevi doktoru bana hiçbir rapor ya da bir kağıt imzalatmadan dedi ki ‘Vurana bir şey olmaz’ ve beni odadan çıkardı. Yüzümdeki, burnumdaki ve kulağımdaki şişlik ve morluğu herkes gördü ve koğuş arkadaşlarım da şahittir. Kamera kayıtlarının olduğunu söyledim. Beni yerlerde sürüklediklerini ve ters kelepçeye maruz kaldığımı söyledim. Oysa ben ailemi koronavirüs salgınından dolayı dışarı çıkmamaları için uyardığımı söyledim. İnfaz koruma memuru bana ‘Kes lan bağırma’ dedi. Cumhuriyet Başsavcılığı’na da aynı ifadeyi verdim. Bana dediler kamera kaydını inceleyeceğiz. Ne olursa olsun beni darp edenlerden şikayetçi olacağım. Yeter ki herkes sesimi duysun. Buradaki gardiyanlar herkese çok farklı davranıyor.”