Uludağ Üniversitesi’nde Kürt öğrenciye ırkçı saldırı

Uludağ Üniversitesi'nde okuyan M.C. isimli Kürt öğrenci ırkçı saldırıya uğradı, üniversite yönetimi ise olayın üstünü örtüyor.

Bursa'da bulunan Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi (BESYO) 4’üncü sınıf öğrencisi M.C. dün akşam saat 20.30 sıralarında Görükle’de bulunan evinin önündeki parkta ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda çenesi kırılan M.C. ambulansla kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyata alındı.

ARKADAŞLARI ANLATTI

Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen M.C.’nin bir öğrenci arkadaşı, şunları anlattı: "M.C. saat 20.30’da evinin önündeki parkta otururken bir kişi kendisine seslenerek nereli olduğunu sormuş. M.C. daha Mardin Dargeçit diyemeden arkadan bir grup kafasına vurmaya başlamış. M.C.’ye saldıranlar 15 kişiymiş. Çevredekiler durumu gördüğü halde duruma tepkisiz kalmışlar. M.C.’nin saldırı sonucu çenesi kırılmış."

‘DEKAN DUYULMASINI İSTEMİYOR'

Öğrenci, Uludağ Üniversitesi’ndeki Kürt öğrencilere yönelik saldırıların rutin bir hal aldığını söylerken, “BESYO Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, saldırını üstünü örtmeye çalışıyor. Bugün M.C.’yi ziyarete gideceğini söyledi. Olayın büyütülecek bir tarafının olmadığını ve bu yüzden de duyulmaması gerektiğini söyledi” diye ekledi.

İLK DEĞİL

Yine geçtiğimiz 16 Mart’ta biri engelli 2 Kürt öğrenci, faşist Ülkü Ocakları üyesi oldukları iddia edilen bir grubun saldırısına uğramıştı.

Öğrenciler, Uludağ Üniversitesi’nde 2018 yılı içinde Kürt öğrencilerine yönelik 8 ayrı ırkçı saldırının yaşandığına dikkat çekti.