Uluslararası İnisiyatif'ten 4 Nisan açıklaması

Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle açıklama yapan Öcalan’a Özgürlük Uluslararası İnisiyatifi, tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan direnişçilere destek çağrısında bulundu.

Öcalan’a Özgürlük Uluslararası İnisiyatifi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Öcalan'a dönük tecridin devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, tecridin sona ermesi için 7 bine yakın insanın açlık grevinde olduğu hatırlatıldı. Öcalan'a yönelik tecridin son bulması için herkese çağrıda bulunulan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İnsanlar sadece annelerinin onları doğurduğu gün doğmazlar… Hayat bizleri tekrar tekrar kendimizi doğurmak zorunda bırakır. (Gabriel Garcia Marquez, Kolera Günlerinde Aşk).

Çoğu insan doğum gününden bahsederken fiziksel olarak doğduğu günü kasteder, Abdullah Öcalan ise sıklıkla üç kez doğduğunu söyler. Birinci doğumunun fiziksel doğum olduğunu, PKK’nin kuruluşu ile ikinci kez doğduğunu, "Demokratik uygarlık" kavramını geliştirdiği paradigma değişikliği ile de üçüncü kez doğduğunu belirtir. Bu yeniden doğuş, Kürt toplumunun da bir çok açıdan yeniden doğuşudur.

Bugün 4 Nisan 2019; Öcalan 70. doğum gününü kutluyor. Fakat bir kutlamadan bahsetmek mümkün değil. 20 yıldır tecritte tutulan Öcalan, 2011'den beri avukatlarıyla görüştürülmüyor. 2015 Nisan ayından beri de, kardeşinin kısa iki ziyareti haricinde, adadaki cezaevi dışından kimseyi görmedi. Bu nedenle şu anda, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 7000'den fazla kişi açlık grevinde."

EZİLEN HALKLARIN MÜCADELESİNİN SEMBOLÜDÜR

"15 Şubat 1999'da Kenya'nın başkenti Nairobi'den kaçırıldıktan sonra 20 yıldır cezaevinde tutulan Abdullah Öcalan, yirmi yıl öncesinden çok daha fazla, fikirleri aracılığıyla aramızdadır" denilen açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Rojava’daki binlerce devrimci dahil olmak üzere birçok insana ilham vermeye devam ediyor. Cezaevinde yazdığı kitaplar birçok dile çevrildi ve dünya çapında okunuyor. Avrupa ve Ortadoğu'da yayınlanan sayısız kitabı bir yana, metinleri, Güney Kore ve Arjantin, Hindistan ve ABD, Güney Afrika ve İran'a kadar en uzak yerlerde yayımlandı.

50. doğum gününde kaçırıldığında, hapsedildiğinde ve ölüm cezasına çarptırıldığında zaten Kürdün yeniden doğuşunun ve Kürt Özgürlük Mücadalesi'nin bir simgesiydi. Bugün 70. doğum gününde ise, Ortadoğu'da ve Ortadoğu'yu aşan alanlarda kadınların, ezilen halkların özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkı mücadelesinin bir sembolüdür. Abdullah Öcalan'ın cezaevi duvarlarının arkasından başlattığı muazzam çabayı ve onun fikirlerinden ve mücadelesinden ilham alan milyonları kutluyoruz.

Bugün bu nedenle diyoruz ki: Doğum günün kutlu olsun Abdullah Öcalan! Herkesi bizimle birlikte Abdullah Öcalan’ın 70. doğum gününü, yaşamı ve özgürlüğü kutlamaya çağırıyoruz. Ayrıca herkesi, barış ve ve süren çatışmanın siyasi çözümünde çok önemli bir adımı ifade eden Öcalan üzerindeki tecridi kaldırma ve özgürlüğünü sağlama mücadelesi yürüten açlık grevcilerine ve bizlere katılmaya çağırıyoruz."

Uluslararası İnisiyatif'in ilk imzacıları

Mairead Corrigan-Maguire (Nobel Barış Ödülü, İrlanda), Dario Fo (Nobel Edebiyat Ödülü, İtalya), Adolfo Perez Esquivel (Nobel Barış Ödülü, Arjantin), José Ramos-Horta (Nobel Barış Ödülü, Doğu Timor), José Saramago (Nobel Edebiyat Ödülü, Portekiz), Danielle Mitterrand (Fransa Özgürlük Vakfı, Fransa), Ramsey Clark (Eski Başsavcı, ABD), Uri Avnery (Gush Shalom, Israil), Noam Chomsky (Dilbilimci, Politika Yazarı, MIT, ABD), Alain Lipietz (MEP, Fransa), Pedro Marset Campos (MEP, İspanya), Lord Eric Avebury (Lordlar Kamarası, BK), Harry Cohen (İşçi Partisi Milletvekili, BK), Cynog Dafis (Plaid Cymru Milletvekili, Galler, BK), Lord Raymond Hylton (Lordlar Kamarası, BK), Lord John Nicholas Rea (Lordlar Kamarası, BK), Walid Jumblatt (İlerici Sosyalist Parti Lideri, Lübnan), Rudi Vis (İşçi Partisi Milletvekili, BK), Paul Flynn (İşçi Partisi Milletvekili, BK), Máiréad Keane (Sinn Fein, Kuzey İrlanda), Domenico Gallo (Eski Senatör, İtalya), Livio Pepino (Magistratura Democratica, İtalya), Xabier Arzalluz (PNV Başkanı, İspanya), Tony Benn (İşçi Partisi Milletvekili, BK), Alain Calles (MRAP Başkanı, Fransa), Gianna Nannini (Şarkıcı, Şarkı Yazarı, İtalya), Geraldine Chaplin (Aktris, İspanya), David MacDowall (Yazar, BK), Dietrich Kittner (Kabare Sanatçısı, Almanya), Alice Walker (Yazar, ABD), Franca Rame (Yazar ve Aktris, İtalya), Chris Kutschera (Yazar, Fransa), Prof. Dr. Jean Ziegler (Milletvekili ve Politika Yazarı, İsviçre), Prof. Dr. Angela Davis (Kaliforniya Üniversitesi, Santa Cruz, ABD), Prof. Dr. Norman Paech (Uluslarası Hukuk, Almanya), Prof. Dr. Werner Ruf (Uluslararası Hukuk, Almanya), Prof. Dr. Gerhard Stuby (Uluslararası Hukuk, Almanya), Hans Branscheidt (Uluslararası Doktor, Almanya)