Van’da 9 milyonluk 'kar' vurgunu 

Van'da yağan kar yağışı nedeniyle yüzlerce yerleşim yolu ulaşıma kapandı. Van merkez olmak üzere hiçbir yerde ulaşım çalışması yürütmeyen Van Kayyumu, kar çalışmasına 9 milyon lira harcandığını iddia etti. 

Van’da son günlerde yağan kar yağışı nedeniyle başta merkez olmak üzere yüzlerce yerleşim yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışından dolayı kapanan yollar nedeniyle, vatandaşlar evlerinde çıkamadı. Van merkez ile ilçelerde kapanan yollar, Kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi'nin alanına girmesine rağmen hiçbir çalışma yapılmaması tepkilere neden oldu.  

Van’ın Cumhuriyet, Maraş, Sıhke, Beşyol, İskele caddeleri olmak üzere tüm ana yollar ve ara sokaklar günlerce kapalı kaldı. Kar yağışının üzerinden günler geçmesine rağmen, hala yüzlerce cadde ve sokak halen ulaşıma kapalı durumda. Şehir merkezi kar yığınları altında kaldı. Günlerdir kar esareti altına kalan vatandaş ve esnaf, yolları ve iş yerinin önünü kendisi açmak zorunda kaldı. 

9 MİLYON LİRA NEREYE HARCADIĞI BİLİNMİYOR

Van kenti merkezini temizletmeyen kayyum ve ekibi, köy ve mahalleleri de kaderine terk etti. Van Valisinin "Van’da kar temizleme amacıyla 9 milyon harcadık" iddiası ise asılsız çıktı. Günlerdir kar altında kalan Van ve ilçelerinde hiçbir temizleme çalışmasının yapılmadığı ortaya çıktı. Van Valisi ve kayyumun, 9 milyon lirayı nereye harcadığı ise bilinmiyor. Van merkez ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar ise, kayyumun, "Van’da kar temizleme amacıyla 9 milyon harcadık" iddiasına tepki gösterdi. 

Van merkezde iş yeri olan ve güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir esnaf, kayyumun açıklamasının inandırıcı olmadığını belirterek, "Kar yağışı nedeniyle günlerce iş yerimizi açamadık. Yollar kapalı olduğu için vatandaşlar da evlerinden çıkamadı. İş yerimizi açamadığımız için büyük zarar gördük. Belediye yolları açmadığı için, biz de kendi yolumuzu kendimiz açmak zorunda kaldık. Hiçbir çalışma yürütmeyen kayyum, nasıl 9 milyon lira harcamış. Bu açıklama bize hiç inandırıcı gelmiyor" diye tepki gösterdi.

YÜZLERCE KÖY YOLU HALA KAPALI

Özellikle Başkale, Gürpınar, Çatak ilçelerinin kırsal kesimleri Van Büyükşehir Belediyesi çalışma alanına girmesine rağmen, bu güne kadar her hangi bir çalışma yapılmadığı ortaya çıktı. Yüzlerce köy yolu hala kapalı durumda. Van’ın Gürpınar ilçesinde oturan vatandaşlar yolların kapalı olması nedeniyle hastalarını, Van merkeze götüremediklerini belirttiler. 

Kayyumun, "Van’da kar temizleme amacıyla 9 milyon harcadık" iddiasına rağmen, Van İpekyolu İlçe Müdürlüğü, okul müdürleri ve öğretmenlere gönderdiği yazıda karın temizlenmesi için kepçe yollayacaklarını ama yakıt parasının müdürler ve öğretmenlerden tarafından ödenmesini istedi. Yazıda her öğretmene 150 TL vermesi dayatıldı.  Van’da geçtiğimiz günlerde yaşanan çığ felaketi nedeni ile 42 kişi hayatını kaybetmişti.