Van’da HDP rüzgarı esiyor

HDP, Van'daki seçim çalışmalarını sürdürüyor. Halkın yoğun ilgisini gören adaylar, 31 Mart için zafer mesajları verdi.

ÇALDIRAN

HDP Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları ilçe programlarına hız kesmeden devam ediyor. Çaldıran’da seçim çalışmaları kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı ve ilçe belediye eşbaşkan adayları Faruk Demir, Leyla Atsak, esnaf ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.

Esnafları ziyaret eden HDP'liler yoğun ilgiyle karşılandı. 31 Mart seçimlerinin Van ve Türkiye için çok önemli olduğunu belirten ilçe esnafı, bu seçimde belediyeleri alacaklarını ve kayyum enkazını beraber kaldıracaklarını dile getirdi. 

Avcı, "Burada yaşanan savaşların, ekonomi başta olmak üzere Türkiye'de yaşanan toplumsal huzursuzluğun sebebi AKP ve MHP ittifakıdır. Yaşanan ekonomik kriz bu ittifakın savaş ısrarından kaynaklanıyor" dedi.

Esnaf ziyaretinin  ardından Çaldıran Ziraat Odası yönetim kurulu ziyaret edildi.

"AKP'nin tarım politikaları yüzünden tarım bitme noktasına geldi" diyen Avcı, "Patates ve soğan en rahat yetiştirilen ürünler iken şimdi dışarıdan alınıyor. İnsanlar toprağını terk ediyor" diye konuştu ve projelerinden bahsetti.

Ziyaretlerden sonra eşbaşkanlar seçim bürosunu ziyaret etti.

SARAY

Saray'da ise HDP Belediye Eşbaşkan Adayı  Caziye Duman ve beraberindekiler, Beyarslan (Şerefxane) Mahallesi'nde halkı ve hastaları ziyaret etti.

Evlerde tandır ekmeği  pişiren  kadınları ziyaret eden Caziye Duman, kadınlarla  birlikte  ekmek yaptı. 

ÇATAK

HDP Çatak'ta da seçim çalışmalarına devam ediyor.

Çatak Belediyesi eşbaşkan adayları Esra Babur,  Murat Bozdemir ve yerine kayyum atanan Çatak Belediyesi Eşbaşkanı Celalettin Bartu’nun da aralarında bulunduğu partililer, Xavıştan (Narlı) ve Bere Duquh (Su geldi) mahallelerinde halkla bir araya geldi.