Yaşık: 1 oy çok şey değiştirir

DBP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Yaşık, oy kullanmamayı düşünen seçmene seslenerek, "Bir oy çok şeyi değiştirir. Halkımız kesinlikle bunun bilincinde hareket etmeli, ona göre oylarını kullanmalı" dedi.

Yerel seçime 2 gün kala kararsız ve oy kullanmamayı düşünen halkın bir kesimine seslenen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Yaşık, 1 oyun her şeyi değiştirebilme gücünü anlattı. AKP-MHP ittifakının Türkiye ve Kürdistan halklarını kutuplaşmalara ve kaosa daha da sürüklediğini ifade eden Yaşık, "Tek adam yönetim sistemi ve Cumhur ittifakı ile beraber sona doğru sürüklemeye devam ediyorlar. Bu birleşmenin sonucunda ekonomik sıkıntılar daha da arşa çıktı. Halk domates, soğan alamayacak hale geldi. Hükümet ise bunların hiç birine aldırmadan savaşı kışkırtmaya ve sürekli canlı tutmaya devam ediyor" dedi.

Bu ittifaka karşı duruşun ise yine demokrasi güçlerinden geldiğini kaydeden Yaşık, bu seçimlerde amaçlarının, Kürdistan illerinde kayyumları tamamen göndermek ve yönetimleri yeniden halkın eline bırakmak olduğunu söyledi. Yaşık, Batı illerinde ise Demokrasi Güçlerinin ortak belirlemiş olduğu adayların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Hedeflerinin Kürdistan’da kayyum atanmadan önce sahip oldukları 96 belediyeyi bu seçimlerde 150'ye çıkarmak olduğunu söyleyen Yaşık, "Halk bizden AKP-MHP faşist ittifakını geriletecek adımlar, hamleler bekliyor. Bizler de bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

‘ATILMAYAN HER OY, HALKA DÖNEN 1 KURŞUN’

Seçim çalışmalarında artık son aşamaya gelindiğini vurgulayan Yaşık, "Bugün kararsız kesime ve oy kullanmamayı düşünen kesime sesleniyoruz, halkımıza sesleniyoruz; her gidip kullanmadığınız 1 oy Cumhur ittifakına atılmış bir oy demektir.Bir oy çok şeyi değiştirir. Halkımız kesinlikle bunun bilincinde hareket etmeli, ona göre oy kullanmaya gelmelidir” dedi ve Cumhurbaşkanının ‘Bir kurşunun fiyatı ne kadar’ sorusunu da hatırlatarak, “Kullanılmayan her oy savaşın daha da tırmandırılması demek, o kurşunların halka sıkılması demek” şeklinde konuştu.

Ne olursa olsun ayın 31’inde kendileri gibi herkesin sandığa gidip oyunu kullanması gerektiğini söyleyen Yaşık, "Biz inanıyoruz ki 1 Nisan sabahı gerçek bir bahara uyanacağız. Kentlerimizden kayyumları göndermiş, belediyelerimiz yeniden halkın hizmetine sokmuş olacağız" dedi.