Yeni Nesil Adayı: Türk askerini çıkaracağız!

Yeni Nesil Listesi Kerkük Adayı Îskender Selîm, ilk icraatlarının Türk askerlerine karşı olacağını söyleyerek, işgale sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Yeni Nesil Listesi’nin (120’nci Liste) Kerkük 8’inci sıra adayı Îskender Selîm, Irak parlamento seçimlerine ve projelerine ilişkin, "Irak parlamentosu seçimlerini kazanırsak, ilk icraatımız Türk askerlerini Başûrê Kurdistan topraklarından çıkartmak olacak” dedi.

'İLK İCRAATIMIZ TÜRK ASKERİNE KARŞI OLACAK'

Rojnews'e konuşan Selîm, şunları ifade etti:

“Türk devleti Başûrê Kurdistan topraklarına halen saldırıyor. Bunun karşısında Kürt partileri suskun. Ama biz sessiz kalmayacağız. Irak parlamentosuna gittiğimiz zaman ilk icraatımız Türk askerlerinin Irak ve Başûrê Kurdistan topraklarından çıkartılması için çalışmak olacak.

Parlamentoda bunun için mücadele etmeliyiz. Bazı tarafların Türk askerlerine verdiği desteği kesmeliyiz. Yerel güçlerin, dış güçlere işgal faaliyetlerini gerçekleştirmesi için destek vermesi kabul edilemez. Siyasi taraflar, halkını desteklemelidir, işgalcileri değil.”

'HALK İŞGALE TEPKİLİ'

Yeni Nesil Listesi Kerkük Adayı Îskender Selîm, evrensel hukuk yasaları ve Irak Anayasası’na göre, Başûrê Kurdistan topraklarının savunulması gerektiğine dikkat çekerek, “Geçmişte olduğu gibi, şimdi de gelecekte de halk iradesinin yanında olacağız. Halkımız, Türk askerlerinin işgalciliğine karşı büyük bir tepki veriyor. Bizim görevimiz de bu iradeyi desteklemek ve halkın taleplerini yerine getirmektir” diye konuştu.