Yüz binler AKP-MHP faşizmine karşı Maltepe’ye yürüyor

Maltepe’deki 1 Mayıs mitingi için 2 ayrı koldan yüz binler yürümeye başladı. Yürüyüşte AKP-MHP faşizmine karşı mesajlar veriliyor.

İstanbul Maltepe’de yapılan 1 Mayıs mitingi için Marmara bölgesindeki tüm kentlerden yüz binler “Güzel günler göreceğiz” şiarıyla alana akın ediyor. Alana gelenler platformdan farklı dillerde çalınan direniş ezgileriyle halay çekmeye devam ediyor. 7’den 70’e her yaştan insanın akın ettiği miting alanında coşku her geçen dakika artıyor.

'SAVAŞA VE SÖMÜRÜYE KARŞI YAŞASIN 1 MAYIS!'

İki ayrı koldan ise miting alanına yürüyüşler başladı. On binlerin dahil olduğu yürüyüş kortejlerinde OHAL’e ve iktidarın faşist politikalarına tepki gösterildi. Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), “Karanlık saltanatınıza inat aydınlık gelecek öğrencilerindir”, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “KHK’ler gidecek, biz kalacağız”, “OHAL’e, sömürüye, savaşa karşı yaşasın 1 Mayıs” pankartlarının arkasında yürüyüşe katıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) kortejinde ise rehin tutulan siyasetçilerin fotoğrafları taşınarak, “Demirtaş aramızda” döviz ve pankartları açıldı. 

CHP korteji ise Gündoğdu Marşı eşliğinde alana giriş yaptı.

ÖĞRENCİLER: İŞGALİN LOKUMU OLMAZ!

AKP-MHP faşizminin hedefinde olan öğrenciler de “Seni başkan yaptırmayacağız” ve “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” sloganları atarak, tutsak arkadaşlarının fotoğraflarını taşıdı.

Yürüyüş kolları alana doğru yürüyor.