’13 Nisan’da kadınlar HAYIR şiarıyla eylemde olacak'

Tevgera Jinên Azad-TJA, kadınların 13 Nisan günü hayatın her alannında Hayır’ı haykırmaya çağırdı.

Yazılı açıklama yapan TJA, ‘’HAYIR’larımızla ve büyük bir zaferle taçlandırmak için çalışmaya devam etmeliyiz’’ dedi.

Referanduma günler kala halkların, ezilen, sömürülen tüm kesimlerin, kadınların büyük bir inanç ve heyecanla HAYIR’larını haykırdığı, örgütlediği bir kampanya yürüttüklerini belirten TJA, devlet ve hükümetin tüm imkan ve olanaklarını evet kampanyası için seferber ettiğini hatırlattı.

TJA açıklaması şöyle:

Kürdistan’da sandıkların korucu köylerine taşınması, sandık görevlilerinin hukuki olmayan gerekçelerle değiştirilerek AKP’lilerin görevlendirilmesi seçim günü sandıklar üzerinden yapılan hazırlıklardan sadece birkaç örneği oluşturmaktadır.  Başından beri Hayır kampanyasını yürüten demokratik hareket ve partileri terörist ilan ederek, yaratılan suni gündemlerle faşizm hortlatılarak zorla EVET çıkartılmaya çalışılmaktadır. Özgür basına yönelik geliştirilen kapatma, sansür, gözaltı ve tutuklama politikalarıyla kampanyalarımızın topluma doğru bir biçimde yansıması engellenmeye çalışılmış, ulusal basın AKP kampanyasını yürütmüştür. Hayır kampanyalarına dair başta devlet televizyonları olmak üzere neredeyse yok denecek düzeyde bir yaklaşım geliştirilmiş kadın kampanyalarına dair tek bir haber ve program yapılmamıştır. Kadınların neden hayır dediğini toplumun bilmesinden korkulmuştur. Tüm bu eşit olmayan referandum koşullarında OHAL sadece hayır diyen topluma ve kadınlara uygulanmıştır.

Tüm bu koşullara rağmen demokratik ve kadın özgürlüğüne dayanmayan anayasaya karşı kadınlar olarak HAYIR kampanyamızı büyük bir inanç ve heyecanla yürüttük ve yürütüyoruz.  Erkek egemen sistemi güçlendiren anayasaya karşı kadın toplumunda açığa çıkan HAYIR eğilimi AKP ve egemen ittifaklarının korkulu rüyası olmuştur. Bunca saldırması, kadınların HAYIR’ının gücündendir.  Biz kadınlar özgürlük arayışı ve hakikat mücadelemize reddiyelerimizle başladık. Erkek egemen sisteme ve temsil eden tüm politikalara karşı isyan ettik. Yani ilk haykırışımız HAYIR oldu. Erkek egemen sisteme karşı yıllardır ‘’HAYIR, HAYIR DEMEKTİR ‘’ şiarıyla mücadele verdik. Bir kez daha referandum kampanyasında da kadınların HAYIR’ı örgütlemek için geliştirdiği özverili, anlamlı ve büyük emeğe dayalı çalışma azimleri takdire şayandır.  Kazanacağımıza olan inancımızla referandum gününü HAYIR’larımızla ve büyük bir zaferle taçlandırmak için çalışmaya devam etmeliyiz.

TJA’lı kadınlar olarak ‘’KADINLAR BİRLİKTE HAYIR DİYOR’’ şiarıyla 13 Nisan’da Türkiye ve Kürdistan’ın her yerinde evde, işte, sokakta, okulda, hayatlarımızın aktığı her alanda #KadınlarınHayırı’nı haykırmaya çağırıyor