22 yaşındaki T.M.: Polisler taciz etti, sapıkça sorular yöneltti

Siverek'te bir polisin öldürülmesinin ardından gözaltına 25 kişiden T.M. isimli genç kadın, gözaltında tutulduğu 4 gün boyunca polisin fiziki ve sözlü tacizine maruz kaldı.

Siverek'te gözaltına alınan T.M. adlı genç kadına polisler tarafından cinsel tacizde bulunuldu. T.M., yaşadıklarını anlatarak, "Sorgu esnasında Varto'da katledilip çıplak soyulan Ekin Wan'ı düşünüyordum. Kendimi orada onun gibi hissettim" dedi.

Siverek'te bir polisin öldürülmesinin ardından gözaltına 25 kişiden T.M. isimli genç kadın, gözaltında tutulduğu 4 gün boyunca polisin fiziki ve sözlü tacizine maruz kaldı. Gördüğü işkence ve taciz nedeniyle adet kanaması geçiren T.M., kendisini elle taciz eden polisin, çıplak fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaşmakla tehdidine maruz kaldı. 

Urfa'nın Siverek ilçesinde, 24 Kasım'da gözaltına alınanlara işkence yapıldığı ortaya çıktı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün avukatları ile görüştürülmeyen 14 kişiden biri olan 22 yaşındaki T.M., gözaltında işkence ve tacize maruz kaldığını anlattı. DİHA’ya konuşan T.M., "Sosyal medyadaki paylaşımlarım ve katıldığım basın açıklamasından dolayı alındığımı düşünüyordum. Ağabeyim ve kardeşim ile birlikte ayrı noktalarda gözaltına alındık. İşkence ve tacize maruz kaldık, işkence ve taciz 4 gün boyunca devam etti. Gözaltı süremiz dolmasına rağmen avukatımla görüştürülmedim. Emniyete getirildikten sonra Siverek'te öldürülen polis için alındığımızı anladım" diye konuştu.

IRKÇI MARŞLAR DİNLETİLDİ

T.M., ellerinin arkadan bağlandığını ve yüzünün bir bezle tamamen kapatılarak evden çıkartıldığını, Urfa Emniyet Müdürlüğü'ne götürülene kadar kendisine milliyetçi ve ırkçı marşlar dinletildiğini söyledi. 

T.M., şunları da anlattı: "Gözaltına aldıkları herkesi bir salonda akşam 20.00'e kadar gözlerimiz bağlı, ellerimiz kelepçeli, ayakta tuttular. Oturmamız yasaktı. Oturmak isteyenlere hakaret ediliyordu. Yaşlılar vardı onlar dayanamıyor düşüyorlardı. Su istiyorduk vermiyorlardı. 'Bayılana kadar oturmak yok' deniliyordu. Bayıldığımız vakit böyle bir hakka sahip olacağımız söyleniyordu.

'POLİS GÖĞÜSLERİME ELLİYORDU!'

Sorguya alınacağımı sandım ama beni 10 dakika boyunca taciz ettiler. Polis göğüslerime dokunuyordu, elleri ile beni sarıyordu. Beni 20 dakika sonra tekrar sorgu odasına aldılar. Artık öldürülen polisle ilgili sorular yöneltmeye başladılar. Bu esnada yine tacize uğruyordum. Bana hakaret ediyorlardı ve özellikle cinsellikten bahsediliyordu.

Birçok ayrıntıyı da anlatmaya utanıyorum.

'SENİ SOYUP SOSYAL MEDYADA YAYIMLARIZ!'

Gözaltına alındıktan saatler sonra nezarethaneye alındık. Nezarete alındıktan sonra gece tekrar sorgu için götürüldük. Her sorguda polisler 'Seni soyup sosyal medyada yayımlarız, askıya alırız' tehdidinde bulunduğu. Polis montunun fermuarını açtı."

Yaşadıklarından dolayı gözaltı süresince psikolojisinin bozulduğunu ve yemek yiyemediğini dile getiren T.M., sorgu esnasında DAİŞ'in çektiği görüntülerin kendisine dinletildiğini ve polisin videodakilerle birlikte "Allah-u ekber" diyerek tekbir getirdiğini belirtti. 

'SAPIKÇA SORULAR YÖNELTTİLER'

T.M., oolislerin "Diz çök ve itaat et" sözleriyle, zorla diz çöktürdüğünü dile getirirken, "Polisler 'Neden sevgilin yok, lezbiyen misin, lezbiyensen söyleyelim cezaevinde tek hücreye koysunlar, cinsellikten bahsederken neden cevap vermiyorsun' tarzında sapıkça sorular yönelttiler" dedi.

Gözaltındayken adet kanaması olduğunu söyleyen T.M., ped istediği kadın polisin alay ederek erkek polislere "Kızımızın bazı ihtiyaçları var" diyerek gülüştüklerini anlattı. 

'KİTAPLARDA OKUDUKLARIMI YAŞADIM!'

Kitaplardan okuduğu '90'lı yılların işkence yöntemini yaşadığını ifade eden T.M., şunları da ifade etti: "Erkek polisler ceplerinde bulunan peçeteleri bana uzattılar. Tabii kirli mi temiz mi bilmiyordum. Diğer kadın arkadaşların da korkudan kanaması oldu. Sorgu esnasında Varto'da katledilip çıplak soyulan Ekin Wan'ı düşünüyordum. Kendimi orada onun gibi hissettim. '90'lı yıllarda Kürt kadınlarına yapılanları kitaplardan okuyorduk. Biz de yaşadık."