25 Kasım etkinlikleri Silvan'da start alacak

Amed'te bir araya gelen KJA bileşenleri Demokratik Bölgeler Partisi Amed İl Örgütü Toplantı Salonu'nda basın açıklaması yaptı.

Amed'te bir araya gelen KJA bileşenleri Demokratik Bölgeler Partisi Amed İl Örgütü Toplantı Salonu'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programı açıklandı.

25 Kasım eylem ve etkinliklerin; 'Kadına yönelik şiddet ideolojiktir, öz savunma meşrudur' sloganı ile gerçekleştireceklerini belirten KJA bileşenleri, eylem ve etkinliklerin startının Amed'in Silvan ilçesinden verileceğini duyurdu.

EYLEM VE ETKİNLİK PLANLANMASI YAPILDI

KJA'nın 25 Kasım tarihine kadar yapacağı eylem ve etkinlikler sırasıyla şöyle:

10 Kasım: Saat 08.30'da DBP Diyarbakır İl binası önünde bir araya gelinerek Silvan'a gidilecek,

14-15 ve 16 Kasım: Tüm kadın merkezleri sığınaklar kurultayına dahil olacak,

20 Kasım: Saat 13.00'da Bismil'de yürüyüş yapılacak,

21 Kasım: Saat 13.00'da Ergani'de yürüyüş yapılacak,

22 Kasım: Kocaköy'de basın açıklaması yapılacak,

24 Kasım: Saat 12'de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelinerek, Yenişehir ilçesine bağlı Fidanlık alanında bulunan Şengal kampına ziyaret gerçekleşecek,

25 Kasım: Saat 12'00'da Sümerpark'ta toplanılarak Sur ilçesinde bulunan Dicle Fırat Kültür ve Sanat merkezi önüne yürünecek ve orada açıklama yapılacak.

Bunların yanı sıra tüm il ve ilçelerde bilbordlar asılacak ve 25 Kasım gününe kadar tüm mahallelerde kadın bilincine dair seminerler verilecek.