GÖRÜNTÜLÜ

3 kentte ‘adalet’ eylemi

Viyana, Münih ve Brüksel’de PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması için adalet eylemi düzenlendi.

Avusturya’nın başkenti Viyana, Almanya’nın Münih ve Belçika’nın başkenti Brüksel kentlerinde, PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması için adalet eylemi düzenlendi.

VİYANA

Avusturya’nın başktenti Viyana’da Kürt kadın derneği Avesta öncülüğünde ‘Adalet eylemi’ düzenlendi. Viyana’daki Fransa konsolosluğu önünde yapılan eylemde Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğraflarının olduğu Almanca ve Fransızca “Paris katliamının aydınlatılmasını istiyoruz” yazılı pankart açıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PYD, Avesta, KJB flamalarının da taşındığı eylem boyunca Paris katliamının anlatıldığı Almanca bildiriler dağıtıldı. Eylemden sonra, 24 Mayıs Pazar günü Ciwanên Azad Viyana tarafından her yıl yapılan geleneksel “Mayıs ayı şehitleri anma” turnuvasına güçlü katılım çağrısında bulundu.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de “Suskunluğunuz ortaklığınızdandır” eylemi düzenlendi. Fransız konsolosluğu önünde yapılan eylem Ciwanên Azad, YXK Münih ve Sara Kadın Meclisi tarafından düzenlendi. Paris katliamının aydınlatılmasının istendiği eylemde Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğrafları ile Almanca bildiriler dağıtıldı.

BRÜKSEL

Belçika’da Paris'te katledilen üç Kürt kadın devrimci için yapılan "suskunluğunuz suç ortaklığınızdan mı?" eylemi bu hafta Brüksel şehrinde yapıldı. 

Fransa Konsolosluğu önünde yapılan eyleme birçok Kürdistanlı katıldı. Eylemde Paris'te 9 Ocak 2013'de katledilen 3 kadın devrimci anıldı ve adalet talebi yinelendi.

Eylem boyunca Fransızca ve Kürtçe “Adalet istiyoruz”, “Unutmayacağız, unutturmayacağız”, “hepimiz sakineyiz, hepimiz fidanız, hepimiz leylayız" sloganları atıldı.

...