Êzidî kadınlar için Basel Parlamentosu'na önerge verildi

SP Milletvekili Brigitte Hollinger, 50 Êzidî kadının koruma altına alınarak Basel’e getirilmesi için Basel Şehir parlamentosuna önerge verdi.

Sosyalist Parti (SP) Basel Kanton Milletvekili Brigitte Hollinger, DAİŞ’in saldırıları sonucu mağdur olan Êzidî kadınlarına destek olmak ve koruma altına alınması için Basel Şehir Parlamentosuna bir önerge verdi.

Hollinger verdiği önergeyle, DAİŞ saldırıları sonucu evlerini kaybeden veya DAİŞ’in elinden kurtulduktan sonra bölgede kurulan mülteci kamplarına sığınan Êzidî kadınlar arasından en az 50’sinin Basel Kanton yönetimi tarafından sahiplenilmesini istedi.

Verdiği önergede DAİŞ’in Şengal’e yaptığı saldırıları hatırlatan Hollinger, Êzidî kadınlarının DAİŞ tarafından nasıl ve hangi gerekçelerle katledildiğine veya mağdur edildiğine dikkat çekti.

DAİŞ tarafından mağdur edildikten sonra bölgede kurulan mülteci kamplarına sığınan çok sayıda Êzidî kadının olduğuna ve bunların tedavilerinin yeteri düzeyde sağlanmadığına verdiği önergede dikkat çeken Hollinger, bu kadınların sahiplenilmesi için Basel Kanton yönetiminin hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

DAİŞ mağduru bazı Êzidî kadınların Alman devleti tarafından nasıl sahiplenip Almanya’da oturum hakkı verildiğini örnek gösteren Hollinger, Basel Kanton Yönetiminin de bölge kamplarında bulunan en az 50 Êzidî kadınına oturma hakkı vererek Basel’e getirip yardım edilmesini istedi.