İddianamede Tuncel dışında her şey var!

DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel için hazırlanan 177 sayfalık iddianamenin 115 sayfasında PKK tarihi anlatıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel hakkında 7 ay sonra hazırlanan 177 sayfalık iddianamenin 115 sayfasında PKK tarihi anlatılırken geri kalan bölümünde ise Tuncel'in DBP içerisindeki faaliyetleri ve açıklamaları kriminalize edilmeye çalışıldı.

6 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan ve 7 aydır Elazığ Kadın Kapalı cezaevinde tutulan Tuncel'in iddianamesinin 115 sayfasında "PKK’nin kuruluşunu anlatıyor, PKK’nin kuruluş öncesi gerçekleştirdiği faaliyetler, kuruluşundan sonra yaptığı kongreler, konferanslar burada alınan kararlar, Eruh, Şemdinli baskınları, 1999-2000 yılları arasında yürüttüğü faaliyetler, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkış ve yakalanışı, 2000-2007 yılları arasında yürüttüğü faaliyetler KADEK’e geçişi, PKK’nin silahlı kanadı HPG, YJA-Star ve KONGRA-GEL, PJAK, PÇDK, YPD, TECAK, KCK" anlatılıyor.

Savcı, tarih bilgisinden sonra ise Tuncel'in "2012-2013 tarihleri arasında 4 kez Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konuk Evi’nde bulunan DTK Merkezine girip çıkması, 2011-2014 yılları arasında DTK’nin kendi içinde yaptığı toplantılarda Tuncel'in DTK üyesi olarak adının geçmesi, toplantılarda yaptığı konuşmalar, DTK Genel Kurulu'na ilişkin basına ve DTK üyelerine gönderilen genelgeler, DTK’nin tüzük taslağı" "suç unsuru" olarak sayılıyor.

Tuncel'in bir konuşmasında "AKP döneminde kadına yönelik şiddet yüzde bin 400 artmış, yüzde bin 400 kadın tacizleri, tecavüzleri artmıştır. Bunlar tesadüf değil” sözleri örgüt propagandası olarak ele alınıyor. Ayrıca Tuncel'in 20 Haziran 2016 tarihinde Med-Nûçe, 25 Mart 2016 tarihinde Özgür Gün TV'ye bağlanarak HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarına kaldırılmasına ilişkin yaptığı konuşmalar da suç sayılıyor.

18 yıldır aktif siyasetin içinde olan Tuncel'in 2’nci duruşması ise Haziran ayında Malatya’da görülecek.