‘Adalet ve aydınlık’ eyleminde Ankara katliamına tepki

Paris “adelet ve aydınlık” eyleminde Ankara katliamı unutulmadı.

Paris “adelet ve aydınlık” eyleminde Ankara katliamı unutulmadı. 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te katledilen PKK kurucu üyesi Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez için adalet ve aydınlık talebiyle sokağa çıkan Kürdistanlılar, “Kahrolsun Faşist Türk Devleti”, “Katil Erdoğan” sloganlarıyla yürüdü. 

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve SKB üyeleri ellerinde üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in flamalarıyla yürüyüşe geçti. Saat 14.00’de başlayan eylemde eylemciler alınlarına Ankara katliamını anmak için siyah bantlar taktı.

Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar yapılan yürüyüş boyunca katliamları protesto eden sloganlar susmadı. Yol güzergahında 5 dakikalık bir oturma eylemi gerçekleştirildi. Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne ulaşıldığında burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. 
Kürt Kadın Hareketi adına Zozan Serhat söz aldı. Serhat, “Tıpkı 3 yıl önce burada Sakine, Leyla ve Fidan’ı katleden güçler bu kez Ankara’da hunharca bir katliam gerçekleştirdi. Katiller açık ve ortada. Sakinelerin katliam emrini verenleri bulmadılar. Ankara’yı da bulmayacaklar. Bu katliamların arkasındaki güçleri açığa çıkaracak yine bu halkın barış, demokrasi ve özgürlük diyen sesidir. Bu ses ne kadar gür çıkarsa, kendi iradesini ne kadar ortaya koyarsa katliamları aydınlatabilir ve yeni katliamların önüne geçebiliriz” diyerek halkı Pazar günü saat 15.00’de Bastille Meydanı’da yapılacak yürüyüşe güçlü katılmaya çağırdı.  Eylem sloganlarla son buldu.