Ajantin’de kadın katliamına karşı yürüyüş

Arjantin’de üç kadının katledilmesi kitlesel bir şekilde protesto edildi. Üç kadının katledilmesini protesto için kadın, erkek, çocuk ve yaşlılar meydandaydı.

Arjantin’de üç kadının katledilmesi kitlesel bir şekilde protesto edildi.

Arjantin tarihinin en kalabalık protesto eylemlerinden birini bugün gerçekleştirdi. Üç kadının katledilmesini protesto için kadın, erkek, çocuk ve yaşlılar meydandaydı. Başkent Buenos Aires başta olmak üzere Arjantin’in birçok kentinde kadın katliamına karış eylemler düzenlendi.

Yakın bir zamanda üç kadının katledilmesi Arjantin’de kitlesel bir şekilde protesto ediliyor. Katledilen kadınlardan birisi anaokulu öğretmeni idi. Arjantin, bir anaokulu öğretmeni eski eşi tarafından öğrencilerinin gözü önünde, 14 yaşındaki bir kız çocuğu hamile olduğu gerekçesi ile öldürüldükten sonra aile evinin arka bahçesine gömülmesini ve bir kadının eski partneri tarafından bir kafenin terasında taranarak katledilmesi kitlesel bir şekilde protesto edildi.

Eylemde yüzlerce kadının ismi, beyaz kağıtlardan oluşturulan bir duvara yazıldı. Eylemciler ellerini kırmızı boyaya batırdıktan sonra ellerini bu duvara sürdü. Eylemde sık sık, “Ne giyim tarzı ne de gelenekler istismarı haklı kılmaz” sloganı atıldı. Eyleme katılan 89 yaşındaki bir kadın, “İnsan toplumu sadece erkek egemenlikli sistem modelini esas alamaz” diye konuştu.