Amedli kadınlar: Aydoğan hakkındaki kararı tanımıyoruz

TJA, HDP'li Nursel Aydoğan'ın vekilliğinin düşürülmesini protesto etti. Kadınlar, kararı tanımadıkları mesajını da verdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) Amed bileşenleri, HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesini basın açıklamasıyla protesto etti.

HDP İl Örgütü binası önündeki eyleme, HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, HDP İl Eş Başkanı Ruken Akça, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.

HDP Yöneticisi Selma Metin, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın ardından Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesini, kadınların siyasi mücadelesine yönelik saldırı olarak değerlendirdi. Aydoğan’ın toplumun yarısını temsil ettiğini ifade eden Metin, “Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesini kabul etmiyor, kararı tanımıyoruz” dedi.

UCA: KABULLENMEYECEK, MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Uca ise kadın siyasetçilerin hedef alındığı bir süreçten geçildiğine işaret ederek, kararı kınadı. Aydoğan’ın vekilliğinin düşürülmesini milyonlarca kadının iradesine saldırı olarak değerlendiren Uca da, kararı tanımadıklarını belirtti. Uca, bu politikalarla kadınların siyaseten terbiye edilmeye çalışıldığını ancak kadınların hiçbir zaman bunu kabul etmediklerini ve bundan sonra da etmeyeceklerini kaydetti.

Uca, “Nursel Aydoğan milyonlarca kadının vekilidir. Onu halk seçti, vekilliğini de ancak halk düşürebilir. Kadın özgürlük mücadelesini her alanda vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Oturma eylemi de yapan kadınlar, sık sık “Jîn, jiyan, azadî” sloganını attı.