Ankara’da kadınlardan meşaleli açıklama

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü nedeniyle KJA Ankara Koordinasyonu, meşaleli basın açıklaması düzenledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü nedeniyle KJA Ankara Koordinasyonu, meşaleli basın açıklaması düzenledi. 

Özgür Kadın Kongresi (KJA) Ankara Koordinasyonu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü kapsamından Yüksel Caddesi'nde meşaleli basın açıklaması yaptı.

"Erkek şiddeti ideolojiktir. Öz savunma haktır" pankartı taşıyan KJA'lı kadınlar, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren kadınların fotoğraflarını taşıdı, "Jin Jiyan azadi", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları attı.

Açıklamayı yapan KJA Ankara Koordinasyonu Üyesi Ruken Şen, dünyada şiddetin günden güne derinleşerek ilerlediğini belirterek, kadının kendi varlığından uzaklaştırıldığını, köleleştirilerek topluma izole edildiğini ifade etti. "Devlet aklı erkek aklıdır" diyen Şen, "Bu bakımda şiddet en büyük boyun eğme aracı olarak kullanılmaktadır. Dünya da kadına yönelik şiddet adı konmamış ve ilan edilmemiş bir savaştır" dedi. 

"Toplumun özgürlüğü kadının özgürlüğünden geçer" diyen Şen, Rojava kadın devrimi için DAİŞ vahşetine karşı savaşan kadınlara işaret ederek, "Bugün biz kadınlar için öz savunma ekmek ve su kadar önemlidir. Şiddeti ortadan kaldıracak, toplumu özgürlükçü kılacak yegane güç özgün-örgütlü kadın gücüdür" diye konuştu. 

Açıklama yapılan oturma eyleminden sonra zılgıtlar eşliğinde sona erdi.