Ankara katliamında yaşamını yitirenler anıldı

Ankara katliamında yaşamını yitirenler saat 10.04'te katledildikleri yerde kadınlar tarafından anıldı.

Kadın Özgürlük Meclisi (KÖM) 2'nci haftasını dolduran Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak amacıyla katliamın yapıldığı Ankara Garı'nın önünde bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Anmaya, Cumartesi Anneleri üyeleri, İmralı Heyeti Üyesi Ceylan Bağrıyanık, HDK Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ile eski Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın yanı sıra Kadın Özgürlük Meclisi üyeleri katıldı. 
Katliamın yaşandığı saat olan 10.04'te yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Etkinlikte katledilen kadınların fotoğrafları ve kırmızı karanfiller taşındı. 

KÖM Üyesi Evrim Kurtoğlu, 10 Ekim'in bir kez daha Türkiye'nin bir katliam coğrafyası olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bu ülkede emekten, barıştan ve özgürlüklerden yana olanlara dönük katliamların kaydedilmediği bir tek takvim yaprağı kalmadı"dedi.

Ankara katliamının sorumlularının başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP'li siyasetçiler, yandaş medya ve tetikçi gazetecilerin olduğunun altını çizen Kurtoğlu, IŞİD'in Türkiye'deki tehlikeli varlığının da AKP'nin iç ve dış politikadaki tercihlerinin sonucu olduğunu belirtti.

Kurtoğlu devamla şunları söyledi: "Kadınlar olarak acı içindeyiz, paramparçayız, öfkeliyiz… Fakat umutsuz değiliz, korkmuyoruz ve vazgeçmiyoruz. Arkadaşlarımızın hem yasını tutucağız hem de anılarını ve mücadelelerini yaşatacağız. Ülkeye barışı getirmek boynumuzun borcudur. Barış ısrarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Barışı kazanacağız"

Etkinlik kadınların kırmızı karanfilleri katliam alanına bırakması ile son buldu.